Tekniskt fel hos Kappahl – gav bort kläder till kunder

En ”teknisk incident” på Kappahl ledde till att flera personer fick hem plagg helt gratis. Företaget meddelar att kunderna kommer att få behålla sina varor – utan kostnad, något Falu-kuriren var först med att rapportera om.

ANNONS
|

För några veckor sedan fick medlemskunder på Kappahl plötsligt ett ovanligt erbjudande: Babybodys för 0 kronor. Extrapriset orsakades av ett tekniskt fel, enligt Kappahl själva. Men innan felet upptäcktes hann flera kunder klicka hem gratisplaggen.

”Ett så bra erbjudande sprids snabbt så ja, det var ett högt tryck på vår sajt under lördagen”, skriver Johanna Flemström i ett mejl till GP.

Kappahl vill inte svara på exakt hur många kunder det rör sig om, eller hur mycket incidenten har kostat företaget, men berättar att nyheten om megarean spred sig snabbt på sociala medier.

”Felet låg hos oss”

Nu meddelar man också att de kunder som hann beställa babykläderna också kommer att få behålla dem, utan att betala för plaggen.

ANNONS

”Vi valde denna gång att fullfölja alla lagda orders eftersom felet låg helt hos oss och inte kunderna. Vi är självklart väldigt måna om våra kunder och vill inte att de ska drabbas av tekniskt fel hos oss. Så de kunder som beställt kommer få sina produkter, med reservation för slutförsäljning av till exempel vissa storlekar”, skriver Johanna Flemström.

Kampanjen var inget pr-trick?

”Nej det var det inte, utan ett tekniskt fel som av någon anledning skedde (vi utreder och kan inte säga ännu exakt vad som orsakade det)”, svarar Johanna Flemström.

LÄS MER:Butikerna som stängde i Göteborg under 2023

LÄS MER:Accessoarföretaget kommer till Göteborg – öppnar butik i Nordstan

LÄS MER:Lågpriskedjan öppnar två butiker till i Göteborg

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS