De är barnens favoriter i kvällens Melodifestival i Göteborg

Mello-febern intog Göteborg med besked under lördagseftermiddagen när genrep nummer två lockade barn och vuxna till Scandinavium. Och förutom mellanakten Cornelia Jakobs var det en tävlande som stack ut enligt den yngre publiken: Tone Sekelius.
– Det var så bra, vi kunde inte låta bli att tycka om det, säger sjuåriga Sally Mohlin Fryknäs.

ANNONS
|

Det var en glittrig och blinkande skara människor som strömmade ut ur Scandinavium efter det sista genrepet inför kvällens första deltävling av Melodifestivalen. Glitterhattar, fjäderboor och blinkande stavar syntes överallt i myllret. Lite extra glittrade familjen Löfberg som enligt egen utsago är en riktig schlagerfamilj.

– Helt fantastiskt att få se det här live, sen åka hem, käka lite pizza och sätta sig i soffan och se det igen. Älskart, säger mamma Katarina.

Enligt Tilda Löfberg, 10, är det solklart vad som var höjdpunkten: mellanakten Cornelia Jakobs.

– Det var så bra! Vi visste inte att hon skulle komma, och så hörde man bara när hon sjöng ”No need to apologize...” och så satt hon där i en ring och gick sakta upp på scen. Och så fick man sjunga karaoke när hon slutade sjunga på en refräng. Det gäller att kunna texten!

ANNONS

– Ja, det var en liten bonus, säger Milo Löfberg, 13.

Schlagerfamiljen Löfberg med mamma Katarina, pappa Magnus och barnen Tilda och Milo glittrade i kapp på väg ut från Scandinavium.
Schlagerfamiljen Löfberg med mamma Katarina, pappa Magnus och barnen Tilda och Milo glittrade i kapp på väg ut från Scandinavium. Bild: Anders Ylander

På frågan om vem av de tävlande som var bäst svarar nästan hela familjen ”Jon Henrik” med en mun.

– Det var ju ett sånt häftigt nummer. Just mixen mellan olika stilar med upptempo och så jojk på det, det var skithäftigt, säger pappa Magnus och Katarina fyller i:

– Alltså han är ju alltid bra men nu var det väldigt upphottat, det var ett skitcoolt nummer, så bra. Jag luktar Eurovision!

Tildas favorit är dock Tone Sekelius.

– Jag tyckte om han Jon Henrik också men jag tyckte nog om Tone Sekelius mer. Jag tyckte inte om henne så mycket förra året men hon har blivit bättre.

”Eld och fyrverkerier”

Sally Mohlin Fryknäs och Ellie Engström, båda 7 år gamla, hade tagit på sig diadem med självlysande öron dagen till ära. De brukar kolla på Melodifestivalen hemma på tv:n annars, men i dag fick de se det live för första gången. De tycker att det var ganska högt ljud, men verkar ändå ha trivts.

Sally Mohlin Fryknäs och Ellie Engström var förtjusta i Tone Sekelius och förra årets vinnare Cornelia Jakobs.
Sally Mohlin Fryknäs och Ellie Engström var förtjusta i Tone Sekelius och förra årets vinnare Cornelia Jakobs. Bild: Anders Ylander

– Det var jättebra, säger Ellie.

– Det var typ som att det blev eld och fyrverkerier där inne och sånt, säger Sally.

ANNONS

De tror att Loulou LaMotte tar hem segern i kväll, men är överens om att ”den första” tävlande (Tone Sekelius) var bäst.

– Henne kände vi igen i alla fall, sen förra året. Det var så bra, vi kunde inte låta bli att tycka om det, säger Sally.

Men det var ändå mellanakten Cornelia Jakobs som imponerade allra mest.

– Hon vann ju den förra. Om hon skulle vara med i festen då skulle jag tycka att hon var den bästa, säger Sally.

Leila Ahmadova, 9, var på Melodifestivalen för första gången. Popcornen och mellanakten Cornelia Jakobs var favoriterna.
Leila Ahmadova, 9, var på Melodifestivalen för första gången. Popcornen och mellanakten Cornelia Jakobs var favoriterna. Bild: Anders Ylander

Även Leila Ahmadova, 9, var mest förtjust i förra årets vinnare Cornelia Jakobs. Men också något mer...

– Popcornen var bäst! Jag älskar popcorn.

Vad tyckte du om resten av showen och artisterna?

– Ganska bra, alla var bra. Förutom en som jag inte tyckte om. Men jag säger inte vem.

Tone Sekelius en klar favorit

Lilla Anine Malmgren, som var där med pappa Johan och mamma Amanda, var nöjd med dagen efter att hon fått äta blå sockervadd. Hon somnade lite på slutet men hann med att se Tone Sekelius, som blev en favorit. Mamma och pappa däremot trodde på någon annan.

Anine Malmgren hade fått blå sockervadd av sina föräldrar Johan och Amanda Malmgren.
Anine Malmgren hade fått blå sockervadd av sina föräldrar Johan och Amanda Malmgren. Bild: Anders Ylander

– Loulou LaMotte tyckte vi överraskade. Hon går nog direkt till final, hon kändes stark, säger Johan Malmgren.

ANNONS

Lisa Lindskog och Sara Stafström hade åkt från Falkenberg med sina sjuåringar Vidar Lindskog och Sigvard Stafström. De skulle ha gått på genrepet redan förra året, men det blev inställt på grund av pandemin.

– Så nu fick vi gå för första gången och därför gick vi all in med fjäderboorna, säger Sara Stafström.

Sara Stafström, Sigvard Stafström, Vidar Lindskog och  Lisa Lindskog hade åkt från Falkenberg för att se genrepet.
Sara Stafström, Sigvard Stafström, Vidar Lindskog och Lisa Lindskog hade åkt från Falkenberg för att se genrepet. Bild: Anders Ylander

Loulou LaMotte var mammornas favorit, medan Sigvard tyckte mest om Tone Sekelius. Vidar gillade Victor Crone. När han hade en omröstning på sitt fritids däremot så vann Jon Henrik Fjällgren barnens tippning. Under kvällen ska de kolla på Melodifestivalen igen hemma – med passande snacks till förstås.

– Jag har inte ätit godis på hela dagen. Jag tog med popcorn i min ryggsäck, jag ska spara dem tills vi kommer hem, säger Vidar.

LÄS MER:De går vidare – så slutar Melodifestivalen i Göteborg

LÄS MER:Artister bröt mot reglerna i Melodifestivalen

LÄS MER:Mellopublikens nya utmaning – epadunk

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS