De gifte sig på Way Out West

Det blev både svensexa, vigsel och bröllopsfest i festivalformat för Malmöparet Carl och Andreas, som sa ja inför tidigare kommunalrådet Helene Odenjung på Way Out West på fredagen.
– En sådan här chans får man bara en gång livet, säger Andreas till GP.

ANNONS
|

Andreas och Carl fick säga ja till varandra på Way Out Wests scenområde Höjden, i sällskap av familj, vänner, Helene Odenjung och skådespelerskan och sångerskan Alba August.

– Det känns fortfarande pirrigt och härligt. Det var fint att det var så många nära och kära som tagit sig ända till Göteborg för att kunna vara med, säger Andreas när GP når honom efter vigseln.

Paret bor i Malmö, men Carl är ursprungligen från Göteborg. De har varit på Way Out West sju gånger tillsammans, varje år festivalen anordnats sedan de träffades. De har varit förlovade i fyra år och hade tänkt gifta sig 2024, när möjligheten för ett festivalbröllop dök upp.

ANNONS

– En sådan chans får man bara en gång i livet, säger Andreas.

I sin ansökan skickade de med bilder från tidigare festivalbesök och en lång motivering. Ceremonierna sker i samarbete med West pride, och förutom själva vigseln får paret tredagarspass till festivalen, liksom åtta av deras nära och kära som de vill ha med sig under ceremonin. Det enda som krävs från parens håll är en hindersprövning och ett vigselintyg från Skatteverket.

Alba August framförde Cyndi Laupers ”True colors” för det nygifta paret.
Alba August framförde Cyndi Laupers ”True colors” för det nygifta paret. Bild: FOTO: HENRIK JANSSON

Under de två veckor man kunde ansöka var det ett femtiotal par som ville ha chansen att gänga sig i sällskap av 30 000 festivalbesökare.

– De tre paren vi valde ut hade alla personliga kopplingar till festivalen på något sätt. Att de träffats där eller hade delat något speciellt under en konsert till exempel, säger Tasso Stafilidis på West pride.

Och de som fick nobben i år kan få chansen under nästa festival.

– Vi håller ju flera vigslar under West pride varje år, och tyckte det var kul att göra det med en tydlig Way Out West-prägel. Kanske kan vi utveckla konceptet ännu mer till nästa år, säger Tasso Stafilidis.

Andreas och Carl fick alltså ha sin svensexa till Tove Lo, som var gårdagens favorit, och i morgon hägrar eventuellt Håkan Hellström, säger Andreas.

ANNONS

– Men i kväll blir det Blur, det blir häftigt.

LÄS MER:Way Out West 2023: Fredag – Det här får du inte missa

LÄS MER:Recension: Tove Lo, Way Out West, Azalea, torsdag

LÄS MER:Nu tillåter Way Out West alkohol på hela festivalområdet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS