Den ena halvan av Hollywoods kanske mest framstående par, Blake Lively, har fått möta kritik på sistone.
Den ena halvan av Hollywoods kanske mest framstående par, Blake Lively, har fått möta kritik på sistone. Bild: Scott A Garfitt

”Det slutar med oss” slutade med bråk

Den ena halvan av Hollywoods kanske mest framstående par, Blake Lively, har fått möta kritik på sistone. Under inspelning och följande pressturné för filmen ”It ends with us” har det stormat bakom kulisserna så pass mycket att det trängt igenom kändisdimmorna och ut på öppna torget.

ANNONS

”It ends with us” eller ”Det slutar med oss”, som är den svenska titeln, är en av sommarens stora biofilmer. Filmen är byggd på den populära boken med samma namn från 2016, skriven av Colleen Hoover.

Blake Lively, känd från bland annat tv-serien ”Gossip Girl” spelar tillsammans med Justin Baldoni filmens huvudkaraktärer. Skådespelarna har även agerat producent respektive regissör för ”It ends with us”. Och det är i de rollerna det skavt mellan dem, enligt uppgifter som spridits på sociala medier.

Under pressturnén och premiärvisningar har stora delar av rollbesättningen figurerat på bild på röda mattan, men Baldoni har ofta saknats vid såväl gruppbilder och intervjuer. Det hela sägs vara grundat i ett bråk mellan huvudrollsinnehavarna i redigeringsrummet.

ANNONS

I produktionens slutskede ska både Lively och Baldoni presenterat varsin version av filmen inför en testpublik. Baldonis redigering föredrogs framför Livelys men författaren till boken, Colleen Hoover valde den andre, efter påtryckningar från Ryan Reynolds – Livelys make.

Därefter har det ryktats och konspirerats kring varför Justin Baldoni inte synts till på pressturnén.

Våld i nära relationer

Samtidigt har Blake Lively fått kritik då hon enligt personer på sociala medier inte fört sig på ett lämpligt vis, utifrån den karaktär hon porträtterat i filmen.

Kritikerna menar att hon verkat mer intresserad av att sälja sitt personliga varumärke, hårprodukter och biobiljetter, än att diskutera filmens djupare tematik – våld i nära relationer. Mängden gånger hon nämner sin make och hans biofilm ”Deadpool & Wolverine” i intervjuer har också påpekats.

Däremot delas intervjusnuttar på sociala medier där Justin Baldoni lyfter fram drabbade kvinnor och försöker distansera sig från den förövare som han spelar i filmen.

Samtidigt sprids rykten om hur Baldoni agerat under inspelningen.

Enligt källor till den amerikanska skvallersajten TMZ, ska Lively ha känt sig ”kroppshånad” av Baldoni efter att han frågat vad hon vägde inför en scen som involverade ett lyft. Han ska därefter anlitat samme PR-agent som hjälpt de ifrågasatta stjärnorna Johnny Depp och Drake.

ANNONS

Mardrömsintervju

Mitt i allt bubblade en intervju upp med Blake Lively och skådespelarkollegan Parker Posey från 2016. Den norska journalisten Kjersti Flaa, som ledde frågestunden menade att stjärnans beteende fick henne att ifrågasätta sin karriär och överväga att sluta som journalist.

Klippet har spridits som en löpeld och spett på den kritik som redan riktats mot Lively. I videon syns hon ta illa vid sig över en kommentar över sin gravidmage och riktar sin uppmärksamhet åt Parker Posey snarare än reportern.

En egen Barbenheimer

Flera konspirationsteorier har spridits där personer menar att allting är en PR-kupp iscensatt av Hollywoodparet Lively och Reynolds.

Hollywoodkolossen som är aktuell med marvelfilmen ”Deadpool & Wolverine” ryktas ha varit aktiv i produktionen till ”It end with us” och ska till och med skrivit om en scen i filmen. Vilket Lively varit noggrann med att påpeka i intervjuer. Samtidigt gästspelar hon som en kvinnlig variant av sin makes karaktär i Deadpool-filmen.

De som observerat och funderat kring sammanvävningen mellan en tramsblodig superhjältefilm och ett romantiskt drama om våld i nära relationer, menar att paret försöker att skapa en egen ”Barbenheimer”. Samt att dramat bakom kulisserna ska ha varit ett sätt att vinna kampen om uppmärksamheten och på så vis öka kassaintäkterna för Lively och Reynolds.

ANNONS

LÄS MER:Nya "Snövit"-trailern väcker ilska på internet

LÄS MER:TV4-programmet ”Berget” pausas efter dödsfall

LÄS MER:Cox dissar superhjältefabriken: "Urvattnat"

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS