Efter ”Cocaine bear” – nu attackerar methkrokodilen

Filmen ”Cocaine bear”, som handlar om en påtänd björn, släpptes för ungefär en månad sedan. Nu planerar det amerikanska bolaget The Asylum en film om en samling arga alligatorer – som är höga på metamfetamin.

ANNONS
|

När vi hör frasen "höga djur” tänker många av oss på katter. Små luddiga varelser som, berusade av mynta, ligger milda och tillgivna i solen.

Men under 2023 har något hänt i relationen mellan djur och rusmedel. Först anlände ”Cocaine bear”, Elizabeth Banks film om en överförfriskad björn. I denna intar en grizzlybjörn rikligt med kokain, och jagar sedan ner en samling olycksaliga medborgare.

Nu kommer produktionsbolaget The Asylum med ett eget bidrag. The Asylum ligger bland annat bakom filmserien ”Sharknado”, om hajar som slukas upp i tornados och skapar besvär för lokalbefolkningen. Bolagets nya film vilar emellertid mot ett annat vattendjur: alligatorer, höga på metamfetamin.

ANNONS

Projektet går under namnet ”Attack of the methgator”, avslöjar The Asylum på sociala medier.

Bolaget har senare bekräftat sanningshalten i ovanstående inlägg. Större amerikanska hemsidor, bland annat The Vulture, har också rapporterat om att denna film faktiskt håller på att göras.

"Attack of the methgator” vilar löst mot verkliga händelser. Under 2019 kom polisen i det amerikanska samhället Loretto med en vädjan till allmänheten: sluta spola ner era droger i toaletten. Detta, menade myndigheten, påverkar nämligen djurlivet i stadens dammar. Inlägget på sociala medier avslutades med orden: ”Vi vill inte ha några methgators”.

Ur denna sista fras kom också idén till ”Attack of the methgator”.

Filmen förväntas ha premiär till sommaren. Något exakt datum är ännu inte fastställt.

LÄS MER:Recension: ”Cocain bear” i regi av Elizabeth Banks

LÄS MER:Den riktiga historien bakom ”Cocaine Bear”

LÄS MER:Recension: ”Kungen” i regi av Karin af Klintberg

LÄS MER:Recension: ”Empire of light” i regi av Sam Mendes

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS