”Gjorde så gott vi kunde”

Marcus & Martinus fick bara tre poäng av Norge. Men å andra sidan slutade deras hemland sist av alla.
– Jag önskar att det hade gått bättre för dem, säger bröderna till GP sent på lördagsnatten.

ANNONS
|

Nej, Marcus & Martinus var inte helt nöjda med att sluta på nionde plats, slagna av bland annat Armenien och Ukraina. Men bröderna verkade ändå lättade när GP träffar dem samtidigt som segraren från Schweiz höll sin presskonferens.

– Med tanke på att Sverige var regerande mästare tror jag att en niondeplats ändå är rätt ok. Man vinner sällan hemma och detta är ju ändå topp-10. Men vi är vinnarskallar och hade såklart gärna slutat ännu högre upp, säger Marcus.

Så funderar han lite.

– Och om ett par dagar när allt det här har sjunkit in tror jag ändå att vi kommer vara väldigt stolta över vad vi har åstadkommit. Och jag hoppas att Sverige är nöjda med vår insats.

ANNONS

Både Marcus & Martinus erkänner att det varit en ansträngande vecka i Malmö, även om de hela tiden varit finalklara och inte behövt bevisa sig i en semifinal. Även om det kanske hade varit bra.

Norge slutade sist – gav Sverige bara tre poäng

För första gången på bra länge fick nämligen det svenska bidraget bara tre poäng från Norge. Det händer i princip inte. Norge är våra största fans i Eurovision song contest men i år, tja, då dög vi plötsligt inte längre. Eller kan det vara något annat som spökade?

– (skratt) Jag vet inte vad det där beror på, säger Martinus. De flesta därhemma har accepterat att vi tävlade för Sverige i år. Det var mest media som blåste upp att folk skulle vara arga på oss.

Känns det ändå lite rättvist att Norge slutade på sista plats? Alltså sämst i Europa.

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi önskar såklart att det hade gått lite bättre för Norge. Men sådan är Eurovision. Någon ska hamna sist, påpekar Martinus.

Och någon ska hamna på niondeplats.

– Exakt.

Fler texter på GP Kultur:

LÄS MER:Så här slutar kvällens Eurovisionfinal i Malmö

LÄS MER:Fem punkter om varför Nederländerna har diskats från Eurovision

LÄS MER:Marcus & Martinus spurtar mot Eurovisions mållinje

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS