Krav på Stronger att dumpa Margaux Dietz

Sportmärket Stronger har ett reklamsamarbete med influencern Margaux Dietz. Efter den uppmärksammade videon som fick spridning under fredagen, då Dietz till synes bagatelliserar en blodig och däckad mans tillstånd, kommer krav i sociala medier på att märket ska avbryta samarbetet.

ANNONS
|

Det är nyhetssajten Resumé som uppmärksammat de krav som nu rasar in på sportmärket Strongers Instagramsida.

Upprinnelsen är den video som fick spridning i sociala medier under fredagen, efter ett Twitterinlägg av poddaren och samhällsdebattören Henrik Johansson.

Videon visar hur Margaux Dietz upptäcker en sovande man utanför sin lägenhetsdörr. Mannen ska även ha varit blodig i ansiktet. Innan Dietz ringer polisen låter hon sin femårige son peta på mannen. Videon finns i nuläget inte i någon av Dietz egna kanaler.

I videon ser man även Dietz bära märket Stronger, som hon har ett reklamsamarbete med. Det har nu slagit tillbaka på Stronger. På märkets Instagramsida finns i skrivande stund ett trettiotal kommentarer med krav på att man ska kommentera videon, alternativt bryta med Marguax Dietz:

ANNONS

”Ni måste agera redan nu under helgen och avsluta Margaux. Hon sänker erat varumärke.”

Haft tät dialog med Margaux Dietz

På lördagseftermiddagen svarade företaget på kritiken i en story på Instagram.

”Tack för tålamodet i väntan på ett svar från oss! Vi har full förståelse för alla frågor och all kritik som har uppstått det senaste dygnet. Stronger tar dock helt avstånd från klippet som florerat då det strider mot Strongers värdegrund som vi arbetar med både internt och externt. Under tiden har vi haft en tät dialog med Marguax och hennes management om framtiden då detta försvårar vårt samarbete framöver.”

Kritiken mot Dietz har varit häftig det senaste dygnet. På hennes Instagramprofil finns i nuläget hundratals kommentarer med allt från återhållna ifrågasättanden till hatiska meddelanden.

GP har sökt Strongers marknadsavdelning samt Margaux Dietz.

Läs mer i GP Kultur:

LÄS MER:Margaux Dietz-video orsakar ramaskri

LÄS MER:Så mycket tjänar Sveriges största influencers

LÄS MER:Gina Tricot sprider ätstörda ideal när de anlitar Bianca Ingrosso

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS