Soligt väder väntar på Way Out West

Glöm ovädret Hans – när Way Out West drar i gång under torsdagen är chanserna goda för sol.
– Torsdag och fredag ser det ut som att vi kan få andas ut lite och att det kan bli bra partystämning, säger Erik Höjgård-Olsen på SMHI.

ANNONS
|

Det lär fortfarande vara blött i Slottsskogsgräset när besökarna ska släppas in till festivalområdet klockan 14 på torsdagen. Men de som ska dansa till Zezes dj-set i Dungen eller se Sara Parkman inviga Flamingo-scenen behöver inte snegla oroligt mot himlen. Då ska det massiva Hans-regnet nämligen vara historia.

– Ni har tur, och det känns ju som karma nu när vi har genomlevt Hans, för det ser faktiskt ut som att regnet drar bort från Storgöteborg under småtimmarna i morgon bitti. Sedan följer lite varierande molnighet och över Göteborg ser det faktiskt ut som att det kan bli en hel del sol, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

ANNONS

Kan bli regn på lördagen

Även fredagen ser ut att bli fri från regn, med växlande molnighet och solglimtar. Men på lördagen är det dags att ta på sig regnjacka och stövlar igen om man vill hålla sig torr.

– På lördag kan det dra in ett nytt regn. Det blir ganska molnigt och skurar åtminstone.

Vilka regnmängder handlar det om?

– Det ser ut som fem millimeter under första halvan av dygnet och kanske tio millimeter andra halvan.

Så inga Hans-nivåer?

– Nej, det är väl snarare ungefär hälften av vad Hans har kunnat ge på ett helt dygn, och dessutom med två dagars uppehåll innan dess. Torsdag och fredag ser det ut som att vi kan få andas ut lite och att det kan bli bra partystämning.

LÄS MER:Artisten ställer in Way Out West-gig – nya bokningar bekräftade

LÄS MER:Här är årets Way Out West-nyheter i Slottsskogen

LÄS MER:Så pratar du med dina vänner om Way Out West

Till konsertsommaren

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS