Programledaren för TV4:s nya satsning ”Berget” Petter Alexis Askergren har nu uttalat sig om dödsolyckan i samband med inspelningen i Norge.
Programledaren för TV4:s nya satsning ”Berget” Petter Alexis Askergren har nu uttalat sig om dödsolyckan i samband med inspelningen i Norge. Bild: Tim Aro/TT

Petter uttalar sig om dödsfallet i Norge

”Jag kan inte beskriva den här sorgen i ord”. Det skriver programledaren och hiphopprofilen Petter om dödsfallet i Norge i samband med inspelningen av TV4:s nya program ”Berget”.

ANNONS
|

Det är på Instagram som Petter Alexis Askergren, programledare för det kommande TV4-programmet ”Berget”, gjorde sitt uttalande på torsdagen.

Han hade haft en ledig dag på onsdagen och inte varit på plats när dödsfallet skedde. På Instagram skriver Petter att hans tankar i den här svåra stunden går till den avlidnes familj, anhöriga, deltagarna och alla medarbetare på plats och i hela produktionen.

Detta är Petters meddelande:

"Det här är så fruktansvärt! Jag hade en ledig dag igår och var inte på inspelningsplats då dödsfallet inträffade, Jag hade precis varit på en löprunda och kom ned till kontoret på eftermiddagen då jag snabbt inser att något hemskt har inträffat. Till en början var allt så overkligt och svårt att ta in. Bara chock! Känslan av hjälplöshet av att inte kunna vara där på plats var hemsk och svämmade över mig. Sen gällde det att ta hand om alla deltagare och medarbetare som var ute på inspelningsplatsen då det kom tillbaka i mindre grupper till hotellet i Köpsvik. Efter det kom chocken tillbaka tillsammans med alla känslor. Jag kan inte beskriva den här sorgen i ord. Mina tankar går ut till familjen, anhöriga, deltagarna och alla medarbetare på plats och i hela produktionen. Det här är vad jag har att säga med respekt till alla inblandade", skriver han på Instagram.

ANNONS

LÄS MER:Svensk man död under tv-inspelning i Norge

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS