Rykten om Harry Potter-serie dominerar nätet

Ska en ny Harry Potter-serie sändas på HBO Max? Det frågar sig flera internationella nöjessajter på tisdagsmorgonen.

ANNONS
|

Framgångarna för bokbaserade tv-serier som ”Game of thrones” och ”Sagan om ringen: Maktens ringar” stressar streamingjätten HBO Max.

Enligt flera nöjessajter har två olika källor uppgett för nyhetsbyrån Bloomberg att produktionsbolaget Warner Bros vill göra just en sådan serie om Harry Potter, och att den då ska sändas på HBO Max om affären går i lås.

Enligt Bloomberg ska tv-serien få sju säsonger där varje säsong baseras på en av de sju böckerna i JK Rowlings bokserie, och författaren själv ska producera.

Warner Bros, som även ligger bakom de framgångsrika filmerna om Harry Potter, har länge velat göra en tv-serie av böckerna. Möjligen kommer fler detaljer om projektet den 12 april, då produktionsbolaget har kallat till en stor pressträff.

ANNONS

LÄS MER:Kritiken mot Harry Potter-författaren J.K. Rowling – det här har hänt

LÄS MER:Ralph Fiennes tar JK Rowling i försvar efter hatstormen

LÄS MER:BBC ber om ursäkt för påstående om Rowling

LÄS MER:JK Rowling hotad för stöd till Salman Rushdie

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS