Så får du tag på Johanna Burais tygpåsar på Way Out West

Under Way Out West kan du besöka GP:s monter, vilken som vanligt ligger placerad mellan Azaleascenen och Linnétältet. I år sänder Nyhetsshowen flera gånger om dagen och bjuder på quiz där det finns möjlighet att vinna väskor, scarfs och andra verk signerade konstnären Johanna Burai.

ANNONS
|

Mellan snackstillverkaren OLW:s chipsutdelning och plastmakaren Bics dansmatta hittar du Göteborgs-Postens monter. Här kan du träffa Nyhetsshowens programledare Kalle Berg, Ina Lundström, Fanny Wijk och Linnea Rönnqvist som sänder flera gånger per dag.

Nyhetsshowen är ett dagligt morgonprogram som går igenom de viktigaste nyheterna från det senaste dygnet. Något de nu har gjort i snart två år.

– Vi försöker ha lite kul, men snackar också allvar, förklarar Kalle Berg.

Vad ska ni göra under festivalen?

– Vi ska hålla sant- eller falskt-quiz med alla som vill på festivalen och man kan vinna det mest åtråvärda pris som går de här dagarna – en tygpåse. I väskförbudets tider är det hårdvaluta. Då måste man tyvärr kunna svara rätt på våra jättesvåra frågor, säger Fanny Wijk.

ANNONS

– De är inte så svåra…, svarar Linnea Rönnqvist.

– De är ganska svåra. Sen kommer vi prata om annat, ha lite spaningar om Way Out West och så, fortsätter Fanny Wijk.

Tygpåsen som Fanny Wijk berättar om är prydd med målningar av konstnären Johanna Burai. Varje dag går det att hämta hem ett nytt konstverk av henne i montern ihop med en Way Out West-specifik tidning.

Då kan du quiza med Nyhetsshowen

Torsdag 8/8

14.15, 16.00 och 18.00

Fredag 9/8

13.45, 16.00 och 17.15

Lördag 10/8

12.15, 13.45 och 16.15.

Johanna Burai bor och är verksam i Stockholm, men hennes hjärta slår fortfarande för hemstaden Göteborg.

Hej Johanna! Vem är du?

– Hej! Jag jobbar som grafisk designer och illustratör, och har gjort det sedan jag gick ut Beckmans designskola i Stockholm 2015. Nu har jag frilansat på heltid som konstnär sedan 2017, och även jobbat lite som designer på PR-byråer i Stockholm och Köpenhamn.

Du gillar bland annat att illustrera kändisar. Varför?

– Jag har alltid haft ett väldigt stort musikintresse. Ändå sen jag var liten har jag haft många idoler som jag sett upp till, inte bara för deras musik men också för världarna runt omkring deras musik. Det började med att jag ritade folk jag såg upp till och lyssnade på. Men det som gör illustrationerna är att det finns en underliggande mening, jag utgår alltid från något aktuellt ämne som kan vara populärkulturella eller politiska.

ANNONS

– När jag var liten gjorde jag också ”scrapbooks” med kollage av killarna i Backstreet boys. Jag började med fanzine och idolillustrationer tidigt, utan att ens tänka på det.

Apropå musik. Vad har du för relation till Way Out West?

– Jag är ju göteborgare, och jag kommer ihåg när Way Out West kom och att det kändes så mäktigt att det var en festival i stan så nära där jag bodde. Det tänker jag fortfarande på när jag är i Slottsskogen, att det är så sjukt att gå över gräsmattan och tänka att Kanye West varit där.

– Jag minns när Prince spelade 2011 och Kanye West dök upp. Det var helt sinnessjukt och mäktigt. Frank Oceans konsert 2017 var också helt otroligt.

Berätta om dina illustrationer av Göteborgssymboler

– Det är en hyllning till Göteborg. Jag har bott i Stockholm i 18 år men känner mig fortfarande supermycket som en göteborgare.

– Att få göra de här illustrationerna för GP är helt legendariskt för mig. När jag gick i sjuan så var vi på ett studiebesök på GP med klassen, och då fick vi bland annat gå till GP:s ungdomssida som fanns då och hette Graffiti. Där satt det en illustratör som gjorde serierna som var på Graffiti. Då fick jag en aha-upplevelse, att man kan jobba som illustratör på GP. Och då blev det mitt mål! Nu har jag fått göra det här och säcken är knuten. Jag har ändå gjort illustrationer för New York Times och andra stora tidningar men att GP hörde av sig är det största. Jag är jätteglad!

ANNONS

Vilka akter får man inte missa under Way Out West?

– Tems, André 3000, Sampha och Yves Tumor!

LÄS MER:Schema: Guldkornen på Way Out West, torsdag 8 augusti

LÄS MER:Schema: Guldkornen på Way Out West, fredag 9 augusti

LÄS MER:Schema: Höjdpunkterna på Way Out West, lördag 10 augusti

LÄS MER:Så raggar du bäst på Way Out West

LÄS MER:Recension: Big Thief, Pustervik, tisdag

ANNONS