Svensk sångare åtalas för misshandel

En svensk artist står åtalad för misshandel. Enligt åtalet ska han ha slagit en person i ansiktet och dunkat dennes huvud i en vägg. Artisten erkänner delvis brott i förhör.

ANNONS
|

Den misstänkta misshandeln ska ha skett tidigare i år på en svensk arena, vilket Aftonbladet var först med att rapportera. Enligt förundersökningsprotokollet ska sångaren först ha börjat bråka med målsägandens vän på grund av en ekonomisk konflikt mellan dem. Målsäganden gick då i emellan varpå sångaren ska ha slagit honom ”flera gånger med knytnäven i ansiktet” och vid ett senare tillfälle även ha ”dunkat dennes huvud i väggen”, enligt åtalet.

I förhör säger artisten att bråket var internt och att det var ”olyckligt” att personen hamnade emellan och träffades av hans slag. Enligt honom ska målsäganden ha tryckt upp honom mot väggen, vilket ska ha fått honom att ”se rött” och slå ett slag med knytnäven mot personen.

ANNONS

Sångaren åtalas också för ringa narkotikabrott, då han ska ha haft ett halvt gram cannabis på sig. I förhör erkänner han narkotikabrott. Han erkänner delvis misshandeln. Han anser sig inte vara i behov av en försvarare.

GP har sökt artisten.

LÄS MER:Artist misstänks ha skurit sönder grannens bildäck

LÄS MER:Stalkade Kent-medlem – döms till vård

LÄS MER:Känd rappare dömd för att ha misshandlat ex-flickvän

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS