Efter debatten mellan Donald Trump och Kamala Harris har Taylor Swift gått ut med sitt stöd för Demokraternas kandidat.
Efter debatten mellan Donald Trump och Kamala Harris har Taylor Swift gått ut med sitt stöd för Demokraternas kandidat. Bild: Scott A Garfitt

Taylor Swift stöttar Kamala Harris

De amerikanska presidentkandidaterna har haft sin första debatt. Kort därefter gick Taylor Swift ut med sitt stöd för Demokraternas Kamala Harris.

ANNONS
|

Taylor Swifts 283 miljoner följare på Instagram möttes efter debatten mellan Donald Trump och Kamala Harris av ett inlägg från popstjärnan där hon uttrycker sitt stöd för Demokraternas kandidat:

”Jag röstar på Kamala Harris för att hon slåss för de rättigheter och sakfrågor jag tror behöver en krigare som slåss för dem. Jag tycker att hon är en begåvad ledare med stadig hand och jag tror att vi kan åstadkomma så mycket mer i det här landet om vi leds av lugn snarare än kaos”, skriver hon i inlägget.

Hon uppmanar även sina följare att ”göra sin research” om kandidaterna och vad de står för.

ANNONS

AI-version har spridits

I inlägget nämner artisten även en AI-version av sig själv som stöttar Trump, och som har fått spridning på nätet.

”Det fick mig att inse att jag var tvungen att vara väldigt transparent angående mina faktiska planer för det här valet. Det enklaste sättet att bekämpa desinformation är med sanningen”, skriver hon.

Taylor Swift stöttade Joe Biden och Kamala Harris i valet 2020, och gick även då ut med både sitt stöd för kandidaten och en uppmaning att rösta i sina kanaler.

På bilden som lades ut efter nattens debatt poserar Swift med en av sina katter, och hon signerar inlägget ”Taylor Swift, barnlös kattkvinna” – en pik till Trumps vicepresidentkandidat JD Vances uttalande att demokraterna är en ”grupp barnlösa kattkvinnor” som är missnöjda med sina liv.

LÄS MER:Därför är Taylor Swift en maktfaktor inför presidentvalet

LÄS MER:Så var debatten mellan Kamala Harris och Donald Trump

LÄS MER:Ogifta kattkvinnor kan avgöra valet i USA

ANNONS