Uppmärksammad profil lämnade ”Masked singer”

E-Type och Right Said Fred kunde inte rädda honom. Det blev dags för den mulliga Mullvaden att lämna programmet – och för panelen att få sitt livs chock.
– Jag är den mest omusikaliska människa som finns, säger den utröstade Mullvaden.

ANNONS
|

SPOILER ALERT!

TV4:s tittarsuccé ”Masked singer” rullar vidare. Efter att panelen med Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour El Refai och Felix Herngren förra veckan sade hejdå till den rätt begränsade sångaren Joakim Lundell (Skrothögen), var det på fredagen Mullvadens tur att lämna programmet.

Men först efter att ha tävlat mot Popcornet, Vikingen, Fjärilsfén, Kungen och framför allt den ekivoka Maneten, och i tur och ordning ha pratsjungit sig igenom E-Types eurohit ”Life” och Right Said Freds gamla ”I’m too sexy” i en duell mot Fjärilsfén.

Innan programledaren David Hellenius lyfte på Mullvadens rejäla huvud gissade panelen på så vitt skilda namn som Diamant Salihu, Janne Josefsson, SVT-chefen Jan Helin, Björn Ranelid, Tomas Brolin, Peter Englund, Fredrik Lindström och Clabbe af Geijerstam. Alltså blev det en rejäl överraskning och något av en chock för samtliga i panelen när masken åkte av och den som tittade fram där under var ... Janne Andersson, förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll. Något som han lyckats hålla hemligt för hela sin omgivning.

ANNONS

– Det är ingen som vet om det här faktiskt.

Janne Andersson sjunger bara nationalsången

David Hellenius tycktes lika överraskad som panelen och undrade hur Janne Andersson tror att killarna i landslaget kommer att reagera på beskedet om att deras förbundskapten medverkar i ”Masked singer”.

– De kommer nog att skratta och tycka att det är ganska roligt. Men för dem som känner mig väl måste detta vara helt overkligt.

Hur tror du att din familj reagerar?

– Det är fantastiskt roligt för detta är ett program som vi har följt och suttit och gissat på.

När du fick frågan (om att medverka), hur gick tankarna?

– Det tog flera månader. Jag har aldrig tagit en ton i hela mitt liv, aldrig ägt en skiva, jag lyssnar aldrig på musik och har aldrig tagit ett danssteg. Jag är den mest omusikaliska människa som finns, berättar han för David Hellenius.

Anledningen till att förbundskapten Janne Andersson ändå valde att ställa upp i ”Masked singer” var för att chocka sina vänner.

– De kommer att dö, ursäkta uttrycket, men de kommer i alla fall att svimma.

Den enda låt som Janne Andersson säger sig ha sjungit, innan han på bästa sändningstid uppträdde i TV4 med låtar av E-Type och Right Said Fred, är den svenska nationalsången.

ANNONS

– För det gör man.

Janne Andersson: ”Kan vara mullvad resten av livet”

Avslutningsvis frågade David Hellenius om Janne Andersson var orolig för sitt jobb som svensk förbundskapten efter att ha varit utklädd till mullvad i TV4.

– Man vet ju aldrig i den här branschen men å andra sidan så har jag skapat mig en ny karriär nu. Jag kan åka runt och vara mullvad resten av livet.

”Masked singer” spelades in före det att Janne Andersson rök ihop med kommentatorn Bojan Djordjic i tv-studion efter Sveriges kvalmatch mot Azerbajdzjan. GP har inte fått möjlighet att prata med honom i samband med att programmet nu sänds.

LÄS MER:”Masked singer” återvände – Skrothögen försvann

LÄS MER:Herngren: "'Masked singer' är välgörande för mig"

LÄS MER:Här är alla dräkterna i ”Masked singer” 2023

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS