Zara Larsson backar efter kritiserat Palestina-inlägg

Zara Larssons inlägg om konflikten mellan Israel och Palestina möttes av våldsam kritik. Nu förtydligar sig den svenska popstjärnan: ”Jag uttryckte mig vårdslöst”, skriver hon i ett nytt inlägg.

ANNONS
|

Svenska popstjärnan Zara Larsson kritiserades för ett inlägg där hon jämförde Israels vedergällning efter Hamas terrorattack med Rysslands invasion av Ukraina.

”Oh so it’s stand with Ukraine when Russia invades but not Palesti-”, skrev Zara Larsson i en story på Instagram.

Inlägget försvann automatiskt efter ett dygn men möttes av våldsam kritik.

Nu har Zara Larsson lagt upp en ny story där hon ber om ursäkt för det tidigare inlägget och förtydligar sin ståndpunkt.

”Min tidigare kommentar om kriget har fått mycket befogad kritik och det har uppfattats som att jag stöttar terrorism. Låt mig vara mycket tydlig: jag har aldrig och kommer aldrig att stötta terrorister”, skriver Zara Larsson och fortsätter:

ANNONS

”Jag uttryckte mig vårdslöst och det var inte genomtänkt av mig att posta inlägget. För det ber jag om ursäkt.”

Skänker pengar till Rädda barnen och Läkare utan gränser

Zara Larsson, som också delat skärmdumpar som visar att hon skänkt pengar till organisationerna Rädda barnen, Läkare utan gränser och Human appeal avslutar sitt inlägg.

”Min historia visar var jag står. Vad jag försökte säga är samma sak jag alltid har sagt. Jag står bakom och stöttar alla oskyldiga civila som förtjänar frihet och trygghet.”

Zara Larsson kommenterade konflikten mellan Israel och Palestina redan 2021. Då skrev hon på Instagram.

”Vi måste stå upp för judar i hela världen som utsätts för antisemitiskt våld och hot, men vi måste också ställa till svars en stat som upprätthåller apartheid och DÖDAR civila, finansierat av amerikanska dollar. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det som händer just nu i Palestina är en SKAM. Ett BROTT”.

Det inlägget hade hashtaggen #freepalestine.

LÄS MER:Zara Larsson får kritik för Palestinastöd

LÄS MER:Zara Larsson och David Guetta släpper ny låt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS