Brand i Haga – stor räddningsinsats på plats

En mindre brand bröt ut i ett flerfamiljshus i Haga under fredagen. Räddningstjänsten var på plats med ett omfattande resurspaket och strax innan 13 på fredagen var branden släckt.
– Det var någon renovering som pågick och som inte hade gått som det skulle, säger Micael Olsson, vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 11 som räddningstjänsten larmades till Västra Skansgatan i Haga. Anledningen var att en brand brutit ut på en vindsvåning.

– Det ska röra sig om en mindre brand uppe på vinden. Det ska pågå en renovering på plats men jag vet inte om det hör ihop, säger Mathias Kapocs, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Huset är ett flerfamiljshus och i och med att det pågår en renovering är det byggnadsställningar runt fasaden. Det försvårar insatsen en aning menar Lotta Molander, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

– Det är ett ganska omfattande resurspaket i och med att det är ett flerfamiljshus med många våningar.

ANNONS

Strax innan 13- tiden så var branden helt släckt och räddningstjänsten på väg tillbaka till stationen. Enligt räddningstjänsten ska det ha brunnit i något som kallas för sims, en slags bräda i taket.

– Det var någon renovering som pågick och som inte hade gått som det skulle, säger Micael Olsson, vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Ingen ambulans kallades till platsen enligt SOS alarm.

Polisen har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.

LÄS MER:Explosion i ställverk i Mölndal

LÄS MER:Kraftig brand i industribyggnad i Trollhättan

LÄS MER:Jenny väcktes av smällar från branden i Trollhättan: ”Lät som en krigszon”

ANNONS