Jubileumsparkens sötvattenbassäng skulle hålla öppet i två veckor till, nu tvingas den stänga.
Jubileumsparkens sötvattenbassäng skulle hålla öppet i två veckor till, nu tvingas den stänga. Bild: Maria Steen

Jubileumsparkens bassäng stänger två veckor tidigt

Planen var att Jubileumsparkens sötvattenbassäng skulle hålla öppet två veckor till. Efter misstänkt skadegörelse blev det inte så – trots rekordvärme. – De två saltvattenpoolerna är fortfarande öppna, säger Tomas Herdesköld, teknisk förvaltare på Stadsmiljöförvaltningen.

ANNONS
|

En skada på duken gör att Jubileumsparkens hamnbads sötvattenpool behövde stänga redan i måndags i stället för den 15 september som planerat.

– Det läcker in vatten innanför duken så för att inte förvärra skadan beslutade vi oss för att stänga poolen lite tidigare, säger Tomas Herdesköld.

Misstanken är att revan har uppkommit via någon form av skadegörelse.

– Vi tror att de är en av badstegarna som någon har försökt rycka i och då har duken dragits med och så har det skapat ett hål, säger Tomas Herdesköld.

Tomas Herdesköld är teknisk förvaltare på Stadsmiljöförvaltningen inom Göteborgs Stad.
Tomas Herdesköld är teknisk förvaltare på Stadsmiljöförvaltningen inom Göteborgs Stad. Bild: Göteborgs Stad

Om duken ska bytas ut helt eller om den ska ”punktlagas” är inte bestämt än. Men enligt Herdesköld är det troligast att de svetsar ihop hålet på plats.

ANNONS

– Men om man gör den här typen av lagningar tillräckligt många gånger så behövs det kanske en större insats längre fram, säger han.

Förväntas öppna som vanligt – nästa år

Möjligheten att bada i sötvatten i Göta älv är alltså borta för den här säsongen, men de två saltvattenbassängerna är fortfarande öppna och en av dem förväntas vara det resten av året för kallbad.

De två saltvattenbassängerna var även de föremål för en hel del strul under hamnbadets premiärår förra året. Efter att badet invigdes i samband med Göteborgs 400 års-firande tvingades saltvattenpoolerna stänga bara en vecka senare. Anledningen var att bassängerna inte var färdiga och kompletterande arbete krävdes.

– Det är ju jättetråkigt att vi får stänga igen. Vi hade en väldigt tight deadline för att få igång anläggningen och vi är väldigt nöjda med att vi faktiskt kunde öppna till invigningen, sade projektledare Amelie Sandow till GP då.

Något försenat kunde badet öppna på riktigt igen i mitten av augusti, två månader senare.

Kommer öppna igen 2025

Att Jubileumsparkens hamnbad brottats med en del krångel i form av försenad öppning förra året och nu en trasig poolduk är inget som Tomas Herdesköld kan kommentera.

– Jag var inte inblandad förra året, säger han.

ANNONS

När duken kommer att vara lagad vet han inte men skadan är så pass liten att den inte förväntas stå i vägen för att sötvattenbassängen kan öppna igen som planerat under våren 2025.

LÄS MER:Tio göteborgska bad – för dig som vill slippa svettiga vagnen till Saltholmen

LÄS MER:Saltvattenbassängerna i Jubileumsparken är fortfarande inte klara

LÄS MER:Klart: Svettekörka ska byggas upp igen

ANNONS