Elma och Irma Usto och två andra personer dog i trafikolyckan vid Olskroken på söndagsmorgonen. "De dog för att hjälpa någon annan", skriver deras mamma Dzenana.
Elma och Irma Usto och två andra personer dog i trafikolyckan vid Olskroken på söndagsmorgonen. "De dog för att hjälpa någon annan", skriver deras mamma Dzenana. Bild: Petter Trens/Privat

Mamman efter döttrarnas död: "Mitt hjärta är krossat"

Två döttrar gick hemifrån, men kom aldrig hem igen. Tillsammans med två andra personer dog systrarna i en allvarlig bilolycka tidigt på söndagsmorgonen i Göteborg. Nu berättar mamman om sina barn och om sorgen efter dem.
"Jag har alltid varit stolt över dem och kommer alltid att vara", skriver hon på Facebook.

ANNONS
|

Tidigt på söndagsmorgonen kraschade bilen in i en betongpelare på E20, nära Olskroksmotet. Fyra personer satt i bilen: en man, en kvinna och två systrar. Alla fyra dog.

De två systrarna hette Irma och Elma Usto, båda i 20-årsåldern, och var skrivna i Göteborg.

Nu skriver deras mamma Dzenana Usto på Facebook om sorgen, och har gett GP tillåtelse att återge hennes ord och publicera bilden på hennes döttrar.

"My two beautiful daughters, my two wonderful children, left me last Sunday and went to a better place", skriver hon på engelska:

"Mina två vackra döttrar, mina två fantastiska barn, lämnade mig i söndags för en bättre plats."

ANNONS

Dzenana Usto skriver att döttrarna lämnade sina rum springandes tidigt på morgonen för att hjälpa en vän och arbetskollega, men att de aldrig kom tillbaka.

"My heart is broken. They were such lovely and beautiful children, kind-hearted and always happy. I have always been proud of them and always will be. They are children that all parents would like. And they died to help someone else. They want to save someone", skriver hon.

"Mitt hjärta är krossat. De var sådana underbara och vackra barn, godhjärtade och alltid glada. Jag har alltid varit stolt över dem och kommer alltid att vara. De var barn som alla föräldrarna skulle vilja ha. Och de dog för att hjälpa någon annan."

LÄS MER:Fyra personer döda efter svår trafikolycka

Nära vännen: "Overkligt"

Elif Saglik var nära vän med systrarna och familjen och befinner sig i Irmas rum när GP pratar med henne över telefon.

– Jag är i chock. Jag tror fortfarande inte att det här hänt. Det går inte att smälta. Det känns som att de kommer att komma hem från jobbet snart. Allt känns så overkligt.

Att de åkte iväg mitt i natten, trots att de hade haft en lugn hemmakväll, för att ställa upp för en vän var likt dem, berättar hon.

ANNONS

– De spred alltid glädje och samlade alltid ihop kompisgänget. Vi gjorde spontana resor med deras bil, käkade glass och pratade. Jag hade aldrig tråkigt med dem. Jag var aldrig så spontan som när jag var med dem. De var verkligen som mina systrar. De har aldrig gjort någon något ont. Jag har aldrig haft ett bråk med dem tror jag.

LÄS MER:Påkörningsskydd räckte inte vid dödskraschen

Polisen utreder trafikolyckan

Olyckan skedde vid fyra-tiden på söndagsmorgonen, när fordonet med de fyra personerna färdades norrut på E20. Nära Olskroksmotet kraschade bilen in i betongfundamentet.

Polisen utreder i nuläget olyckan för att komma fram till vad som orsakade olyckan, men utredningen är fortfarande i ett tidigt skede.

Enligt förundersökningsledare Andreas Gabrielsson är det klarlagt att bilen först körde in i ett så kallat påkörningsskydd och därefter kraschade rakt in i en betongpelare.

– Varför bilen körde in i skyddet kan vi inte säga, men vi kan se att den gått på skyddet som ska dämpa kollisioner först och därefter fått ett kast på ett eller annat sätt och sedan färdats in i betongpelaren.

LÄS MER:Polisen har flyttat minnesplats efter dödsolycka

"Ni är alltid med mig"

Dzenana Usto skriver:

"May God help you up there and watch over us others from paradise. You are always with me and always will be. You have earned paradise and will be together up there and take care of you...

ANNONS

For me and everyone else who has loved and known you, there is only left to be as good people as possible and deserve a paradise where everyone we will meet up there one day...

My two beloved angels, I will pray for you all the time..."

Översatt till svenska:

"Må Gud hjälpa er där uppe och vaka över oss andra från paradiset. Ni är alltid med mig och kommer alltid att vara det. Ni har förtjänat er plats i paradiset och kommer vara där tillsammans och ta hand om varandra. Det som återstår för mig och alla andra som har älskar och känt er är att vara så bra människor som möjligt och förtjäna en plats i paradiset där ni är nu så att vi kan ses där en dag. Mina två älskade änglar. Jag kommer att be för er."

ANNONS