Anhöriga och närstående samlades i Vetlanda missionskyrka

Under onsdagskvällen samlades anhöriga och närstående till 21-åriga Tove som hittades död tidigare samma dag.
Sorgearbetet har börjat i Vetlanda.

ANNONS
|

Ett par marschaller brinner utanför Missionskyrkan i Vetlanda. Inuti församlingshemmet står ordförande Håkan Samuelsson och plockar in kaffe och kakor. Närstående och anhöriga till 21-åriga Tove som hittades död tidigare under onsdagen har just gått hem.

– Det är nu sorgearbetet kan börja, så det är en form av startpunkt, säger han.

Vid klockan 21 bekräftade polisen på en pressträff att den döda kvinnan var 21-åringen som varit försvunnen sedan mitten av oktober. Två kvinnor sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov, en rubricering som kan komma att ändras.

Polisen har en hypotes om vad som hände under natten mellan lördag och söndag i mitten av oktober, men har än så länge inte velat gå ut med några detaljer.

ANNONS

”Man ska komma hit för att kramas, prata och gråta”

Det var när presskonferensen började som Missionskyrkan slog upp portarna för allmänheten att sörja tillsammans.

– Man ska komma hit för att kramas, prata och gråta. Det ska bara finnas kaffe, saft och kex ungefär. Men de flesta vill inte ha något. Man är inte hungrig när sådant här händer, säger han.

Under kvällen samlades även personer på torget i centrala Vetlanda och tände ljus för avlidne Tove.

Flera tragedier har drabbat Vetlanda senaste åren

Inom loppet av två år har Vetlanda drabbats av tre stora tragedier. Först chockades den lilla staden av knivdådet i mars förra året när en 22-årig man gick till attack mot sju personer. Han dömdes senare till livstids fängelse. I september samma år dog tre tonåringar i en bilolycka. Och nu har alltså 21-åriga Tove hittats avliden efter massiva sökinsatser.

– Det har varit ett antal sådana här samlingar när det hänt olyckor av olika slag. Nu var det en del folk här ikväll, men kanske inte så många som man kunde tro, säger Håkan Samuelsson och fortsätter:

– Det här är ju ett så speciellt fall. Den bilden – att det är två unga kvinnor som är misstänkta för det här – det är inte så vanligt, om man säger så. Och det har varit en utdragen process.

ANNONS
Håkan Samuelsson, ordförande för Missionskyrkan i Vetlanda, tog emot anhöriga och närstående till den döda 21-åringen som hittades under onsdagen.
Håkan Samuelsson, ordförande för Missionskyrkan i Vetlanda, tog emot anhöriga och närstående till den döda 21-åringen som hittades under onsdagen. Bild: Mia Höglund

Han berättar att många Vetlandabor har funderat mycket på vad som egentligen hänt och att någon på något sätt har en koppling till någon av de inblandade.

– Det är naturligtvis jättehemskt att hon hittats. Samtidigt är det en befrielse. Det är så dubbla känslor när sådant här händer, säger Håkan Samuelsson.

LÄS MER:Försvunna kvinnan i Vetlanda: Detta har hänt

LÄS MER:Polisen bekräftar: Kvinnan som hittats död är försvunna 21-åringen

LÄS MER:Övervakningsbilder nya bevis i utredningen

ANNONS