Tove försvann 16 oktober 2022 och hittades död i skogen utanför Vetlanda.
Tove försvann 16 oktober 2022 och hittades död i skogen utanför Vetlanda. Bild: Adam Ihse/TT

Efter Toves död – misstänkt kvinna ändrar inställning

De två kvinnor som har suttit häktade misstänkta för mordet på Tove i Vetlanda begärs nu omhäktade – och genom sin försvarsadvokat meddelar en av kvinnorna att hon nu vill ändra inställning till misstankarna.
Kammaråklagaren meddelar samtidigt att man bedömer att brottsplatsen är i en av kvinnornas lägenhet.

ANNONS
|

21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober 2022. Två veckor senare hittades 21-åringen död i skogen utanför Vetlanda i Småland.

Två kvinnor häktades misstänkta för mord, människorov och brott mot griftefriden. Under den flera månader långa utredningen har flera fynd som kopplats till mordet gjorts, och polisen har samlat in både vittnesuppgifter och film från övervakningskameror.

Samtidigt har de två kvinnorna, som är i samma ålder som Tove, varit fortsatt häktade. Båda har nekat till brott.

Men nu planerar en av kvinnorna att ändra sin inställning till misstankarna, något som P4 Jönköping var först med att rapportera. Kvinnans försvarsadvokat Clea Sangborn vill däremot inte ge några detaljer om vad just nu.

ANNONS

Åklagaren har begärt ytterligare förlängd åtalstid i målet, och de misstänkta kvinnorna har begärts omhäktade. Utredningen är enligt kammaråklagare Adam Rullman nu i sitt slutskede och han uppger att man har ”en tydlig bild av vad som har hänt”.

– Vi bedömer att den huvudsakliga brottsplatsen är den så kallade lägenheten. Det har hela tiden varit vår hypotes och utredningen har gjort att det har klarnat ytterligare, säger kammaråklagare Adam Rullman till P4 Jönköping.

Kammaråklagare Adam Rullman har i ytterligare ett uttalande till TT understrukit att det inte är hans jobb att fastställa exakt vad som hänt innan en dom har meddelats.

– Det är inte vår uppgift att slå fast saker. Det är en domstols uppgift. Men vi kan utreda och ha en bestämd uppfattning om hur olika saker gått till. Jag tycker att det är viktigt att skilja på de begreppen, säger Adam Rullman till TT.

LÄS MER:Misstänkt i Tove-fallet skyller på andra kvinnan

ANNONS