Linus Angvarson Valberg är Göteborgs-Postens nya regionreporter. Närmast kommer han från Lilla Aktuellt och är en del i GP:s rikssatsning.
Linus Angvarson Valberg är Göteborgs-Postens nya regionreporter. Närmast kommer han från Lilla Aktuellt och är en del i GP:s rikssatsning. Bild: AnnaCarin Isaksson

GP värvar reporter från Lilla Aktuellt

Nu är det klart att Linus Angvarson Valberg är Göteborgs-Postens nya regionreporter. Närmast kommer han från Lilla Aktuellt och är en del i GP:s rikssatsning.
– Det känns så kul att GP satsar på att bevaka regionen och att få vara en del av det. Känslan är ju att regionen glöms bort i media ibland, det ska vi ändra på, säger han.

ANNONS
|

Bland barn är han är redan känd som ”Lilla Aktuellt-Linus” och har under flera år ägnat sig åt att berätta stora och viktiga saker på ett enkelt och tydligt sätt för våra yngre medborgare. Han har även varit programledare, researcher och reporter på andra SVT-produktioner samt reporter på Bohusläningen.

Nu tar han sig helhjärtat an utmaningen att rapportera om Västra Götalandsregionen för Göteborgs-Posten.

– Det första jag gjorde när jag såg att tjänsten låg ute var att dra igång ett fullmäktigemöte på mobilen. Det känns superspännande att få ta mig an uppdraget att reda ut snåriga regionfrågor för GP:s läsare, säger han.

ANNONS

Hoppas på massa nya kontakter

Med en helt dedikerad reporter är förhoppningen nu att göra ännu större skillnad.

– I Linus får vi en stark och driven journalist som är bra på att bygga kontaktnät. Läsarna kan se fram emot skarp och initierad läsning, säger Angelica Dimakis, chef för Politik och Samhälle på GP.

I regionen ryms till exempel sjukvård, infrastruktur och kollektivtrafik men är ju också en geografisk viktig yta i Sverige.

– Jag hoppas kunna ge GP:s läsare journalistik som både känns och är lätt att ta till sig, även om det handlar om komplicerade och torra saker. Man ska kunna räkna med att vi har koll på det som händer i Västra Götalandsregionen, säger han och hoppas att läsare ska komma med tips om viktiga saker man har kännedom om, säger Linus Angvarson Valberg.

Del av en större satsning

Rollen är ny på GP och ingår i en större satsning för att kunna ge läsarna en heltäckande nyhetsupplevelse. Göteborgs-Postens satsning på kvalitetsjournalistik har under de senaste åren varit framgångsrik. Under 2023 ökade Göteborgs-Postens digitala läsning mest av alla svenska storstadstidningar, enligt mätningen Orvesto Konsument.

Därför satsar GP nu ännu mer på regional, riks- och utlandsjournalistik och anställer fler journalister.

– Vi ska vara den självklara destinationen för alla nyhetskonsumenter i Västsverige, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten.

ANNONS

Fler förstärkningar på redaktionen

Även GP:s utlandsredaktion har alltså utökats. Läsarna har redan sett hennes starka rapportering under en tid och nu tar reportern Alexandra Turku en permanent roll.

– Jag ser verkligen fram emot att bidra till en större förståelse kring vad som händer i världen, säger hon.

Utlandsreporter Alexandra Turku. Här med GP:s fotograf Jonas Lindstedt
Utlandsreporter Alexandra Turku. Här med GP:s fotograf Jonas Lindstedt Bild: Jonas Lindstedt

GP förstärker dessutom politikbevakningen från GP:s Stockholmsredaktion. Även där kommer läsarna se ett redan bekant ansikte i Etezaz Yousuf.

– Jag ser fram emot att tillsammans med min kollega här i Stockholm, Alexandra Tenitskaja Carlsson, kunna ge läsarna snabb, initierad och djuplodande kvalitetsjournalistik från maktens centra, säger han.

Fotograf Olof Ohlsson och reporter Etezaz Yousuf på plats i Almedalen tidigare i år.
Fotograf Olof Ohlsson och reporter Etezaz Yousuf på plats i Almedalen tidigare i år. Bild: Bild: Olof Ohlsson

LÄS MER:Tove fick faktura när sonen dog – nu backar regionen

LÄS MER:Regionen missar miljoner till Bup – lever inte upp till kraven

LÄS MER:Hård kritik mot dyrare avtal med SOS Alarm: ”Vansinnigt”

ANNONS