Ännu en masskjutning har ägt rum i USA, den här gången i en Walmartbutik i Chesapeake, Virginia.
Ännu en masskjutning har ägt rum i USA, den här gången i en Walmartbutik i Chesapeake, Virginia. Bild: WAVY-TV 10 via AP

Flera döda i Walmartskjutning i USA

Sex personer har skjutits till döds i livsmedelsaffären Walmart i den amerikanska delstaten Virginia. När polisen kom till platsen möttes de av flera döda och skadade personer i butiken. Det är den senaste av två masskjutningar som skakat USA på tre dagar.

ANNONS
|

Vid 22-tiden på kvällen kom det första larmet om skottlossningen. Någon hade öppnat eld i en av jättekedjan Walmarts butiker i Chesapeake, Virginia. När polisen kom till platsen möttes de av ”flera döda och flera skadade individer”, säger Leo Kosinski, talesperson för Chesapeakepolisen enligt New York Times.

Strax efter klockan 12 svensk tid meddelade myndigheterna att sex personer hade mist livet i attacken. Det är klart hur många som skadats.

– Vi tror att det är en ensam skytt, och att skytten är död, säger Leo Kosinski.

Skyttens kropp ska ha hittats inne i butiken. Det är oklart hur han dog, och om han arbetade i butiken.

ANNONS

– Det är sorgligt, du vet, vi är bara ett par dagar ifrån Thanksgivinghelgen, säger Leo Kosinski.

Söker fler offer

Polisen söker efter fler offer och överlevande i den stora butiken. Det finns många tänkbara gömställen där kunder kan ha sökt skydd under skjutningen.

– Folk kan ha blivit rädda, de kan gömma sig. Vi vill vara säkra på att vi har koll på alla, säger Leo Kosinski.

Walmart skriver i ett uttalande att de är ”chockade av den tragiska händelsen.

”Vi ber för de som drabbats, samhället och våra medarbetare. Vi arbetar nära tillsammans med polisen och fokuserar på att stötta våra medarbetare.”

Det är den andra masskjutningen på tre dagar i USA. I helgen dödades fem personer på hbtqi-klubben Q Club i Colorado Springs. Tidigare i november dödades tre medlemmar av University of Virginias fotbollslag då en tidigare spelare öppnade eld i ett garage.

Virginiasenatorn Mike Warner säger i ett uttalande att han ”blir illamående av att höra rapporter om ännu en masskjutning”.

LÄS MER:Arméveteran och dragqueen stoppade skytten i Colorado Springs

LÄS MER:Ung man dödade fem på hbtq-klubb i USA

ANNONS