36 personer skadade efter turbulens på flygplan

På söndagen drabbades ett flyg med 288 personer ombord av kraftig turbulens. Både bagage och personer flög runt i kabinen, vilket ledde till att flera skadades.

ANNONS
|

Planet var bara drygt 30 minuter ifrån att landa på flygplatsen i Honolulu när den dök in i en ovanlig luftficka. För de 278 passagerarna och tio besättningsmän som befann sig ombord upplevdes det som kraftig turbulens.

36 personer fick söka vård för de skador som de ådrog sig, däribland allvarliga huvudskador, skärsår, blåmärken. Flera personer var medvetslösa, uppger Honolulu Emergency Medical Services enligt Sky News.

Totalt ska 11 passagerare ha blivit svårt skadade. Vissa ska även ha blivit illamående och kräkts till följd av de kraftiga rörelserna. Den yngsta av de som skadats uppges vara ett 14 månader gammalt barn.

ANNONS

”Överallt runt mig var det folk som grät”

Till CNN uppger en 18-årig passagerare vid namn Jacie Hayato-Ano att det kändes som att befinna sig i ”fritt fall” när hon lyftes ur sin stol torts att hon var fastspänd i stolen med säkerhetsbältet.

Passageraren Kaylee Reyes berättar att hennes mamma precis hade satt sig ner när planet krängde till och att hon inte hade hunnit spänna fast sig.

– Hon flög upp och slog i taket, säger Kaylee Reyes till Hawaii News Now.

En annan passagerare, Jazmin Bitanga, säger att hennes pojkväns vattenflaska flög upp i taket och orsakade en spricka i det.

– Jag vände mig om och det var folk som blödde och som spjärnade sig. Överallt runt mig så var det folk som grät, säger Jazmin Bitanga till Hawaii News Now.

En talesperson för flygbolaget Hawaiian Airlines uppger att det är en ovanlig händelse.

LÄS MER:Flygplan utan toa tvingades mellanlanda

LÄS MER:Flygplan kolliderade i luften under uppvisning – sex personer dog

LÄS MER:Nära 300 personer dog i flygkraschen

ANNONS