På lördagskvällen blev den 6-åriga pojken sugen på lite mat. Så han tog saken i egna händer och beställde hem flera maträtter. Slutnotan hamnade på 10 000 kronor.
På lördagskvällen blev den 6-åriga pojken sugen på lite mat. Så han tog saken i egna händer och beställde hem flera maträtter. Slutnotan hamnade på 10 000 kronor. Bild: Pixabay / Berit Roald

6-åring lånade pappas mobil – beställde hämtmat för 10 000 kronor

I helgen lånade en 6-åring sin pappas mobil och beställde hem all möjlig hämtmat som han var sugen på. Notan för den maffiga festmåltiden landade på över 10 000 kronor.

ANNONS
|

Det var runt niotiden på lördagskvällen som en familj i Detroit fick en matleverans från en närliggande restaurang. Egentligen kanske inte så avvikande att beställa hämtmat en lördag kväll, bara det att familjen inte hade lagt in någon beställning.

Men leverans efter leverans lämnades vid deras dörr. Så fort ett matbud körde iväg parkerade ett annat framför huset. Pappan försökte fråga en av förarna vad de höll på med.

– Jag frågade dem vad är det som händer? Varför kommer ni med mat åt oss, säger han till CNN.

Men sen insåg han att han hade låtit sin 6-åriga son leka med hans mobil.

ANNONS

Pizzaköp på 4 000 kronor blockades

Det skulle visa sig att sonen klickat hem en hel drös med maträtter. Hamburgare, räkor, sallader, kycklingwraps, mackor, minst tolv stycken portioner med pommes och flera olika sorters glass.

Vid ett tillfälle fick pappan ett sms om att ett pizzaköp på över 4 000 kronor hade blockerats, då banken undrade om han fått sitt kort eller konto kapat.

Familjen lyckades inte heller stoppa beställningarna i tid, utan fick snällt ta emot all mat. När den sista rätten hade levererats hade familjen fått ta emot mat för 10 000 kronor.

– Medan all mat kom till huset gick jag och försökte prata med min son, och det här är den enda delen i allt detta som får mig att skratta, säger pappan till MLive.com.

– Jag försökte förklara för honom att det här inte var bra och han bara höjde sin hand för att stoppa mig och sa: Pappa, har pepperonipizzorna kommit än?

Föräldrarna berättar att för att försöka lära sin 6-åring om pengars värde så tog de ett mynt för varje beställning från pojkens spargris.

Företaget som de beställde mat ifrån kunde inte återbetala familjen, men erbjöd dem motsvarande 10 000 kronor i presentkort hos dem. Familjen säger att all mat som de inte kunde äta upp delades ut till grannarna i området.

ANNONS

LÄS MER:De vill slå världsrekord med världens största pizza

LÄS MER:Sexåring sköt lärare på skola: ”Inte en oavsiktlig skjutning”

LÄS MER:Femåring spolades bort i översvämningar i Kalifornien

ANNONS