De vill slå världsrekord med världens största pizza

6000 kilo deg, 2000 kilo pizzasås och 630 496 stycken pepperonikorvar.
Det är receptet på vad man hoppas ska sätta ett nytt världsrekord genom att baka världens största pizza, rapporterar ABC7.

ANNONS
|

I en konferenslokal i Los Angeles har den amerikanska kedjan Pizza Hut försökt att slå ett världsrekord – nämligen att laga världens största pizza.

Ovanpå en massiv presenning började anställda systematiskt portionera ut plattor med deg, följt av tomatsås, ost och pepperoniskivor. Så fort påläggen var på plats fördes en maskin utrustad med värmelampor över bitarna för att grädda dem.

Totalt använde kedjan sig av 6 000 kilo deg, 2 000 kilo tomatsås och 630 496 stycken pepperonikorvskivor för att laga den 1 300 kvadratmeter stora pizzan.

David Graves, Pizza Huts vd, uppger för Reuters att pizzan inte riskerar att gå till spillo, utan så fort den är färdigställd och dokumenterad av representanter från Guinness World Records kommer bitarna att doneras till matbanker i Los Angeles.

ANNONS

Enligt vd:n räknade de med att kunna donera runt 68 000 bitar.

– Vi var först med att leverera en pizza. Vi var först med att ta emot en beställning över Internet, säger David Graves till Reuters och fortsätter:

– Vi har alltid gjort stora, spännande saker, så att slå världsrekordet för världens största pizza kändes bara som det rätta att göra.

Världens största pizza i Italien

Tills att Guinness-juryn gjort sin bedömning har det tidigare världsrekordet ännu inte slagits.

Det tidigare världsrekordet för världens största pizza sattes av fem italienska pizzabagare i den italienska huvudstaden Rom den 13 december 2012.

Då bakade de en pizza som hade en yta på 1 261,65 kvadratmeter, vilket slog Guinness-rekordet för världens största pizza. De döpte pizzan till Ottavia, som dessutom var helt glutenfri.

LÄS MER:Monsterpadda hittad i Australien – kallas för ”Paddzilla”

LÄS MER:Flossie är världens äldsta katt – snart 27 år gammal

LÄS MER:Världsunika nilingar mår bra – har återvänt hem

ANNONS