Efter mer en ett halvårs sjukvård omkom den amerikanska mannen på grund av skadorna han fått när han tog en dusch på ett hotell i Kentucky.
Efter mer en ett halvårs sjukvård omkom den amerikanska mannen på grund av skadorna han fått när han tog en dusch på ett hotell i Kentucky. Bild: Janerik Henriksson/TT

Amerikansk man dog av brännskador från hotelldusch

En amerikansk man skållades av en varm dusch på ett hotell i Kentucky under hösten 2021. Efter mer en ett halvårs sjukvård omkom han på grund av skadorna.
Nu har hans familj fått två miljoner dollar i skadestånd.

ANNONS
|

I november 2021 var den 76-åriga mannen på en arbetsresa i Kentucky tillsammans med två kollegor. På morgonen tog han en dusch på sitt hotellrum när vattnet blev alldeles för varmt, rapporterar Knoxville News Sentinal.

Enligt rättegången ska vattnet ha varit över 65 grader – vilket kan orsaka tredje gradens brännskador på bara några sekunder.

Mannen kollapsade i duschen men drogs ut av två kollegor. Trots brännskadorna ska han ha till en början endast ha använt sig av receptfria läkemedel och gått för att arbeta på en festival där han sålde mat.

Samma dag fick han uppsöka akuten, men valde ändå – trots läkarnas avrådan – att lämna sjukhuset för att fortsätta arbeta. Två dagar senare fick han föras till sjukhus igen och blev kvar i nästan fem månader.

ANNONS

Dog på grund av skadorna ett halvår senare

Under sin sjukhusvistelse fick mannen genomgå transplantationer för sina brännsår. Enligt Knoxville News Sentinal ska han under den perioden behandlats för andra medicinska problem, som inte specificerats.

Under våren 2022 förbättrades mannens tillstånd så till den grad att han kunde flytta till ett rehabiliteringshem. Men i juni samma år fick han föras till sjukhus, där han senare dog.

I en rättegång som hållits efter mannens död kom juryn fram till att hotellet inte utfört tillräckliga inspektioner eller underhåll av hotellrummet och att det inte varit tillräckligt säkert för deras gäster.

Nu har den efterlevande familjen fått 2 miljoner dollar, motsvarande runt 21 miljoner kronor, varav 1,3 miljoner kommer gå för att täcka mannens sjukhuskostnader.

LÄS MER:Kvinna dog under läger för alternativ terapi

LÄS MER:Flera vandrare döda i USA:s nationalparker

LÄS MER:Dödlig lägenhetsbrand i Nice utreds som mordbrand

ANNONS