Tre personer har ställts inför en rättegång i Sydafrika där de misstänks ha rånat och mördat ett brittiskt par, innan de kastade deras kroppar till krokodiler. Krokodilen på bilden har inget med händelsen att göra.
Tre personer har ställts inför en rättegång i Sydafrika där de misstänks ha rånat och mördat ett brittiskt par, innan de kastade deras kroppar till krokodiler. Krokodilen på bilden har inget med händelsen att göra. Bild: Altaf Qadri

Brittiskt par kidnappades under campingresa – blev krokodilmat

Ett äldre brittiskt par som försvann 2018 ska ha kidnappats, mördats och sedan matats till krokodiler, uppger polisen till en domstol i Sydafrika. Tre personer ställs nu inför rättegång för de misstänkta morden.

ANNONS
|

Det var i februari 2018 som den 73-åriga hortonomen Rod Saunders och hans fru, den 63-åriga mikrobiologen Rachel Saunders, var på en campingresa i det avlägsna Ngoye Forest Reserve i Sydafrika när de plötsligt försvann, vilket New York Post rapporterar.

Tre personer har nu ställts inför domstol i Sydafrika där de misstänks ha rånat och mördat paret under natten till den 10 februari 2018.

Ska ha mördats och kastats till krokodiler

Under veckans rättegång presenterades bevis på att paret ska misshandlats till döds med ett trubbigt instrument och sedan kastats från en bro ner i ett vattendrag fullt av krokodiler.

Offrens kvarlevor upptäcktes några dagar efter mordet, men på grund av deras skador förblev de oidentifierade i flera månader.

ANNONS

Bland bevisen som presenterades i Durbans högsta domstol den här veckan var textmeddelanden om att det fanns ett äldre par i närheten som de skulle ”rikta in sig på" för en "jakt", vilket the Daily Beast rapporterar.

Ett annat meddelande till en okänd person sa "det är mycket viktigt att offrens kroppar aldrig hittas."

Tre dagar senare upptäckte polisen att någon använde parets bankomatkort i nationalparken Kwa-Zulu Natal.

Misstänkta mördare fanns på bevakningslista

Den 15 februari greps två personer efter att mobiltelefoner som paret använde spårades till deras bostad. De två personerna fanns redan på en bevakningslista på grund av misstänkta kopplingar till den Islamiska staten, när de greps 2018 i sitt hem.

De två står nu åtalade för parets kidnappning och mord, och riskerar livstids fängelse om de befinns skyldiga. En tredje person greps ett par veckor och han ska ha berättat för polisen hur han hjälpt till att kasta kropparna som låg i ett par sovsäckar ner i floden.

En fjärde misstänkt upptäcktes senare ha köpt mobiltelefoner som tillhörde paret. Personen dömdes till villkorlig dom i utbyte mot avgörande information.

Det mördade paret drev företaget Silverhill Seeds, ett onlinebeställningsföretag som sålde sällsynta frön till kunder över hela världen. Lokalbefolkningen i området ska ha klagat på att paret vistats där och menade att de ”stal” fröer för kommersiell vinning, enligt The Daily Beast.

ANNONS

LÄS MER:Dödade gravid kvinna – skar ut fostret ur magen

LÄS MER:Man letade efter frisbees i alligatorfylld sjö – dog

LÄS MER:Här attackerar alligatorn på barnkalaset

LÄS MER:Krokodil fri från däck efter sex år

ANNONS