Demonstranter tände bål utanför Netanyahus hem

Tusentals personer marscherade genom Jerusalem under torsdagskvällen med krav på nyval och att regeringen ska få hem de gisslan som är kvar i Gaza. I slutet av marschen tändes en brasa utanför premiärminister Netanyahus hem i Jerusalem.

ANNONS
|

Demonstrationerna mot Israels regering fortsätter och under torsdagskvällen samlades enligt Reuters tusentals personer för att marschera genom Jerusalem. Marschen slutade utanför premiärminister Benjamin Netanyahus hem i Jerusalem där demonstranter tände ett bål på gatan, ropade slagord i megafoner, viftade flaggor och slog på virveltrummor.

”Vi har blivit övergivna – Val nu”, stod det på ett av plakaten.

Demonstranterna skanderade även att man vill se en överenskommelse för att få hem de 120 gisslan som fortfarande hålls av Hamas.

Det finns inga uppgifter om att demonstrationerna orsakat några större bråk.

Demonstrationerna mot Netanyahus regering och hanteringen av kriget i Gaza har pågått i månader och blir allt frekventare ju längre kriget pågått. De späs även på av en eskalerande konflikt med Hizbollah i Libanon.

ANNONS

I lördags samlades enligt AFP 150 000 personer för att demonstrera i Tel Aviv, vilket ska ha varit en av de största demonstrationerna sedan krigets start. Samtidigt är det långt ifrån det politiska engagemang som väcktes förra sommaren då Netanyahus regering försökte genomföra stora förändringar i landets rättssystem.

LÄS MER:Pojke åkte beväpnad mot Israels ambassad – döms

LÄS MER:Stora demonstrationer i Israel – krav på nyval

LÄS MER:Gallant: Kan skicka Libanon till stenåldern

ANNONS