En skiss på 17-åringen från rättsalen i Liverpool. Han ska under det 55-minuter långa förhöret inte ha svarat på några tilltal, enligt The Guardian.
En skiss på 17-åringen från rättsalen i Liverpool. Han ska under det 55-minuter långa förhöret inte ha svarat på några tilltal, enligt The Guardian. Bild: Elizabeth Cook

Det här vet vi om 17-åringen som misstänks för barnmorden

På torsdagen häktades den 17-åring som greps i samband med knivdådet i Southport. Han misstänks för tre mord och tio mordförsök efter attacken där tre unga flickor höggs till döds vid en dansworkshop i den lilla staden.

ANNONS
|

Under torsdagseftermiddagen hölls ett offentligt förhör vid Liverpools tingsrätt med den 17-åring som gripits misstänkt för dådet i Southport. Förhöret gjordes i samband med häktesförhandlingen och pojken vägrade helt att svara på tilltal, enligt The Guardian.

Rätten sammanfattade misstankarna som tre mord, tio mordförsök och olaga vapeninnehav. När han greps ska han ha burit en böjd kökskniv, som han använt vid attacken.

Nu dyker allt fler detaljer upp om den häktade 17-åringens liv.

Född i Cardiff

17-åringen föddes i Wales huvudstad Cardiff i början av 00-talet, men ska numera vara bosatt i en mindre ort i närheten av Southport. I en intervju med BBC berättar en kvinna som bodde granne med familjen i Wales om familjen.

ANNONS

– De var ett underbart ungt par. De var småpojkar, de var livliga, säger hon till BBC, enligt tidningen, och fortsätter:

– Mamman var hemmafru och pappan var trevlig, han gick till jobbet varje dag.

Pojkens pappa utövade karate, och en tränare vid den lokala dojon berättar för BBC att sonen brukade son barn brukade följa med till träningarna.

Flyttade till Southport-trakten

Runt 2013 flyttade familjen till ett parhus på en lugn gata i byn Banks, utanför Southport.

Enligt grannarna i Banks ska familjen varit aktiva i den lokala kyrkan, och 17-åringen ska ha varit intresserad av musikaler, och gick med i en musikteatergrupp i byn.

– Jag tror han ville träffa människor i området. Han hade kul, men musikteaterungdomar är väldigt utåtriktade, och det var inte han. Han var väldigt tyst, säger en vän från gruppen, till The Times.

– Han pratade inte så mycket om sig själv, säger vännen.

Rättegång i januari

17-åringen sitter nu häktad på en ungdomsanstalt och ska återvända till rättssalen den 25 oktober i förberedelse för rättegången, som preliminärt kommer att äga rum i januari nästa år.

LÄS MER:Alice, 9, Bebe, 6 och Elsie, 7 döda i knivattacken

LÄS MER:Lågor och upplopp timmar efter känslosam minnesstund i Southport

LÄS MER:Anhöriga till premiärministern: ”Är det allt?”

ANNONS