Dietgurun Michael Mosley hittad död

Den brittiska läkaren och programledaren Michael Mosley hittades död på ön Symi på söndagen, rapporterar grekiska medier. Han hade då varit försvunnen sedan i onsdags efter att han gått iväg på en längre promenad på den grekiska ön.
– Det är förödande att ha förlorat Michael, min underbara, roliga, snälla och briljanta make, säger hans fru till BBC.

ANNONS
|

Det var på söndagsmorgonen som grekiska medier rapporterade om att en kropp hade hittats i sökandet efter den kända läkaren och dietgurun Michael Mosley. Kvarlevorna påträffades i området Agia Marina, på den grekiska ön Symi.

Den 67-årige läkaren var på semester tillsammans med sin fru Claire Baily på Symi. Under dagen för försvinnandet spenderade Mosley, tillsammans med hustrun och två vänner till paret, förmiddagen på stranden St Nikolas. Efter lunch tog han en promenad till orten Pedi – och försvann.

En stor sökinsats inleddes under onsdagskvällen. Räddningstjänst och polis letade på land och kustbevakningen sökte i vattnet. Även drönare, helikopter och hund användes för att hitta den försvunne Michael Mosley.

ANNONS

Grekiskt tv-team hittade Mosley död

Enligt tidningen Kathimerini var det ett grekiskt tv-team, som tillsammans med ön Symis borgmästare Lefteris Papakalodoukas åkte i samma båt, som hittade Michael Mosley.

Fotografen från tv-teamet kunde med hjälp av sin kamera se något nära en strand som fångade hans uppmärksamhet, rapporterar grekiska ERT.

Väl på stranden kunde borgmästaren se och bekräfta att det handlade om Michael Mosleys kvarlevor.

Läkaren Michael Mosley är för många känd som skaparen av 5:2 dieten.
Läkaren Michael Mosley är för många känd som skaparen av 5:2 dieten. Bild: Bild: Ken McKay/ITV/Shutterstock

Michael Mosley blev ett välkänt ansikte för många med program som ”Lev längre med Michael Mosley” och ”Hälsorevolutionen med Michael Mosley”.

Han ligger också bakom den populära 5:2 dieten.

Hustruns ord om maken

Michael Mosley fru uttalade sig om sin avlidna make till BBC.

– Jag vet inte riktigt var jag ska börja med det här. Det är förödande att ha förlorat Michael, min underbara, roliga, snälla och briljanta make. Vi hade ett otroligt lyckligt liv tillsammans", säger hon till BBC.

LÄS MER:Slutar söka efter Mosley i vattnet

LÄS MER:Nya ledtrådar kring Michael Mosleys försvinnande i Grekland

LÄS MER:Dietgurun Michael Mosley försvunnen på grekisk ö

ANNONS