Donald Trump
USA:s tidigare president Donald Trump har under onsdagen kallats in till förhör med anledning av en utredning om hans fastighetsaffärer. Bild: Yuki Iwamura

Donald Trump kallas till förhör om fastighetsaffärer

Donald Trump har under onsdagen kallats in till förhör av New Yorks chefsåklagare, rapporterar New York Times. Förhöret kommer att genomföras under dagen, och anledningen ska vara en utredning om ex-presidentens fastighetsaffärer.

ANNONS
|

Under lång tid har chefsåklagaren i delstaten New York, Letita James, lett en civil utredning om USA:s tidigare president Donald Trumps fastighetsäffarer. Fallet handlar om affärer som ex-presidenten gjort genom familjebolaget Trump Oerganization.

Under onsdagen ska enligt New York Times en avgörande vändpunkt ha inträffat i utredningen, och Donald Trump kallas därför in till förhör som ska genomföras under ed under dagen.

”Betydande bevisning”

Letita James uppger enligt tidningen att hon har ”betydande bevisning” för att organisationen ska ha övervärderat vissa tillgångar för att kunna få lån och undervärderat andra tillgångar för att få lägre skatt.

I maj meddelade Letitia James kontor att utredningen höll på att blir klar och att Donald Trumps vittnesmål var en av de få bitar som saknades.

ANNONS

Två av hans barn, Donald Junior och Ivanka Trump, ska vittnat i utredningen under de senaste dagarna. Men Donald Trump själv har kallat fallet den största ”häxjakten” i USA:s historia.

””Mitt stora företag och jag själv attackeras från alla håll. Banarepublik!”, skriver han på sitt eget sociala nätverk Truth Social, skriver New York Times.

Parallella utredningar

Kallelsen till förhöret sker bara två dagar efter att FBI sökte igenom Donald Trumps bostad i Florida i samband med en annan utredning om huruvida han tagit emot hemligstämplade dokument från Vita huset efter valförlusten.

”Mitt vackra hem, Mar-A-Lago i Palm Beach, är för närvarande under belägring, plundrad och ockuperad av en stor grupp FBI-agenter”, skrev han då i ett uttalande.

LÄS MER:FBI-razzia mot Trumps lyxhus i Florida

LÄS MER:Trumps vågspel efter FBI-räden: ”Bananrepublik”

LÄS MER:Dom: Kongressen får se Trumps deklarationer

ANNONS