Eldsprutande drake fattade eld på Disneyland

Under en liveföreställning på Disneyland fattade en animatronisk drake eld, vilket ledde till att publiken fick evakueras och området stängas. Sex anställda fick vårdas efter att de ska ha andats in rök.

ANNONS
|

Till en början trodde några av Disneyland-besökarna att det var en del av föreställningen när lågor började flamma runt den 13 meter höga eldsprutande draken.

– Min syster och jag sa till varandra att det var imponerade. Jag sa ”wow, de kan tända eld på huvudet och det håller sig utan att rasa”, säger Tim Turensek, en man som satt i publiken, till New York Times.

Men i takt med att elden spred sig förstod de snabbt att det här inte var planerat.

Branden utbröt under föreställningen ”Fantasmic” på Disneyland i Kalifornien. Det är föreställning där Musse Pigg drömmer att han är en trollkarl och frammanar häftiga effekter till ljudet av musik. En av de animatroniska robotarna som är med är Maleficent, den onda fen från Törnrosa, i drakform – vilket var rekvisitan som började brinna.

ANNONS

Området fick evakueras och stängas ner

Lågorna uppstod först runt drakens huvud innan de spred sig ner längs med nacken och resten av kroppen. I en Tiktok-video som filmats av en person i publiken kan man se hur hela draken står i brand kort därefter.

Området fick evakueras och den delen av Disneyland fick stängas av temporärt på grund av den tjocka röken. Sex anställda fick behandlas efter att ha andats in brandröken, men ska inte ha behövt mer vård än så. Ingen annan ska ha kommit till skada.

Det är fortfarande oklart hur branden uppstod och parken har inlett en utredning om händelsen. Under tiden har man pausat alla liknande pyrotekniska robotar runt om i världen på olika Disneyparker, rapporterar BBC.

En Malificent-drake har en gång tidigare fattat eld under en parad 2018, då på Disney World i Florida.

LÄS MER:Slagsmål på Disney World efter att kvinna trängde sig i kön

LÄS MER:Stor kritik efter att Disney-anställd avbröt frieri

LÄS MER:Besökare hålls inlåsta på Disney resort i Shanghai

ANNONS