Frankrike har påverkats av flera bombhot de senaste dagarna. Under onsdagen inkom bombhot mot flera flygplatser och mot palatset Versailles. Hotet mot Versailles är det tredje på kort tid.
Frankrike har påverkats av flera bombhot de senaste dagarna. Under onsdagen inkom bombhot mot flera flygplatser och mot palatset Versailles. Hotet mot Versailles är det tredje på kort tid. Bild: Pat Eaton-Robb

Flera franska flygplatser evakuerade efter bomblarm

Flygplatser i Frankrike har under onsdagen fått ta emot bombhot, skriver AFP. Trafiken har fått avstanna i flera av flygplatserna och lokala myndigheter undersökte hoten. Flera flygplatser fick evakueras, men nu står det klart att bombhoten var falsklarm.

ANNONS
|

Under onsdagen har flera flygplatser fått evakueras i Frankrike efter att man fått in bombhot, rapporterar franska medier. Den franska tv-kanalen BFMTV rapporterade att det rörde sig om flygplatserna i Lille, Toulouse och Lyon (Bron) bland annat.

Personal på flygplatsen i Lille skrev på plattformen X att byggnaderna utrymdes och att säkerhetstjänst fanns på plats.

Utöver flygplatserna som BFMTV räknade upp ska det också ha varit flygplatserna i Nantes, Nice, Biarritz och Beauvais-flygplatsen i Paris som hotats.

Bombhotet mot Lille ska enligt BFMTV kommit in vid 10-tiden. Enligt flygplatsen Bron i Lyon är faran nu över utan att något farligt föremål upptäcktes. Där fick totalt två flygplan evakueras. Men trafiken kunde återgå som normalt i Lyon efter det.

ANNONS

Kvarglömt bagage

Senare under dagen förtydligade flygplatsen i Nice att insatsen där rörde ett kvarglömt bagage som undersöktes. Något som händer då och då. De tycks alltså inte ha fått in något konkret bombhot. Trafiken där ska gå som vanligt. Detsamma ska gälla Nantes.

Enligt den franska luftfartsmyndigheten var det i slutändan Lille, Lyon, Toulouse och Beauvais (Paris) som fick in bombhot. Men myndigheten kan inte gå in närmare på vad hoten innehöll, rapporterar Le Monde.

TT rapporterar att även den belgiska flygplatsen i Oostende har fått in bombhot. Där har flyg fått dirigeras om till Bryssel.

På eftermiddagen kunde samtliga flygplatser bekräfta att bombhoten varit falsklarm och att faran därmed var över.

En vecka av bombhot

Frankrike har den senaste veckan drabbats av en rad bombhot mot platser där många människor samlats. Två gånger har slottet Versailles fått evakueras och åtminstone en gång har Louvren i den franska huvudstaden fått tömmas på folk. Under onsdagen inkom ett nytt bombhot mot Versaille, skriver Le Monde.

Landet har nyligen höjt terrornivån i landet. Detta var i samband med att en lärare mördades i staden Arras i norra Frankrike.

LÄS MER:En död och flera skadade i knivattack vid skola i Frankrike

LÄS MER:Mördade lärarens advokat: ”Med stöd hade Samuel Paty aldrig mördats”

LÄS MER:Slottet Versailles evakuerat efter nytt bombhot

LÄS MER:Bombhot mot Louvren och Versailles

LÄS MER:Fransk tv: Macron skjuter upp Sverigebesök

ANNONS