Greta Thunberg svar till Andrew Tate dryper av sarkasm.
Greta Thunberg svar till Andrew Tate dryper av sarkasm. Bild: Tim Aro/TT

Greta Thunberg slår tillbaka mot Andrew Tate

”Jag har 33 bilar”, skrev den kontroversiella sociala medieprofilen Andrew Tate och hånade Greta Thunberg. Nu har den svenska klimataktivisten svarat.
”Mejla mig på smalldickenergy@getalife.com”, skriver hon.

ANNONS
|

Andrew Tate, tidigare kickboxare och nu sociala mediepersonlighet, riktade under gårdagen en känga mot Greta Thunbergs klimatengagemang.

Tate, som har kritiserats för att vara misogyn, har miljontals följare och har blivit avstängd från Twitter, Facebook och Instagram på grund av kontroversiella uttalanden. När Elon Musk tog över Twitter fick Tate komma tillbaka till plattformen.

I en tweet, där Tate taggar och riktar sig till den svenska klimataktivisten Greta Thunberg, skriver han att han äger 33 bilar, bland annat av modellerna Bugatti och Ferrari, och specificerar några av fordonens motorspecifikationer.

”Det här är bara början. Var snäll och förse mig med din mejladress så jag kan skicka en fullständig lista över min bilsamling och dess enorma utsläpp”, skriver Tate.

ANNONS

I dag svarade Thunberg, också på Twitter.

”Ja, snälla, upplys mig. Mejla mig på smalldickenergy@getalife.com”, skriver hon och insinuerar att Tate inte är särskilt välhängd, utan beter sig ängsligt som följd av att ha ett paket av modell mindre.

LÄS MER:600 barn stämmer staten över klimatpolitiken

LÄS MER:De fick mest genomslag på Instagram

LÄS MER:Zelenskyj årets person i Time

ANNONS