Bebisen ska ha dött under ett israeliskt flyganfall på Gazaremsan, enligt Hamas.
Bebisen ska ha dött under ett israeliskt flyganfall på Gazaremsan, enligt Hamas. Bild: Ariel Schalit

Hamas: 10-månaders israelisk bebis i gisslan död

En 10-månader gammal bebis som Hamas höll som gisslan sedan attackerna den 7 oktober ska ha dött, meddelar den terrorstämplade organisationen enligt The Guardian.

ANNONS
|

Hamas väpnade gren, Al-Qassam brigaderna, hävdar att bebisen dog under ett israeliskt flyganfall i Gaza tillsammans med sin fyraåriga bror och sin mamma. Israels militär, IDF, meddelar att de än så länge inte har hunnit verifiera uppgifterna.

De tre kidnappades den 7 oktober på kibbutzen Nir Oz. Även familjens pappa och äldre bror togs som gisslan då, enligt tidningen The Guardian.

Av de 240 gisslan som Hamas tog under attacken beräknas runt 30 vara barn. Denna bebis, bara 10 månader gammal, ska vara den yngsta av alla gisslan.

Bebisens släktingar har under de senaste veckorna krävt att bebisen och hans fyraåriga bror skulle släppas ur gisslan.

ANNONS

Under den tillfälliga vapenvilan som inleddes i fredags har Hamas släppt flera barn, dock inte bebisen och hans bror. Så under måndagen presenterade bebisens släktingar en särskild vädjan för att åtminstone den lilla bebisen skulle friges, eftersom de befarade att han inte fick tillräckligt med mat, rapporterar The Independent.

IDF meddelar att de kommer att fortsätta stödja bebisens släktingar under ”denna svåra tid”.

LÄS MER:Fler gisslan kan utväxlas – hopp om längre paus

LÄS MER:Hamas kidnappade hans syster: ”Jag saknar verkligen henne”

LÄS MER:FN: Nödhjälp levererat till al-Shifa-sjukhuset

ANNONS