Arkivbild. En man har dömts till fängelse i Singapore efter att ha bränt upp en kvinnas kropp för att slippa droganklagelser. Bilden visar en polis står utanför Singapores domstol.
Arkivbild. En man har dömts till fängelse i Singapore efter att ha bränt upp en kvinnas kropp för att slippa droganklagelser. Bilden visar en polis står utanför Singapores domstol. Bild: ED WRAY

Kompisar brände upp kvinnas kropp för att slippa droganklagelser

Ett 15 år gammalt kallt fall om en försvunnen 19-åring i Singapore har äntligen fått ett svar. Kvinnan ska ha dött efter att ha tagit ecstasy med sina kompisar, varpå de brände upp hennes kropp för att slippa droganklagelser.
Nu har en man dömts till fängelse.

ANNONS
|

Det var i juni 2007 som den den 19-åriga kvinnan Felicia Teo försvann spårlöst i Singapore. Trots polisens utredningar och familjens sökinsatser fick man inte fram några svar kring vad som hänt henne och fallet lades på is.

I nästan 13 år hade varken polisen eller kvinnans anhöriga några svar kring vad som hade hänt med 19-åringen. Men det kalla fallet togs upp igen år 2020 efter att polisen upptäckt att en av kvinnans vänner hade hennes dator, fastän han sagt att hon haft den med sig ut ur lägenheten, vilket Vice rapporterat.

Dog efter att ha tagit ecstasy – vännerna fick panik

Senast som Felicia Teo sågs till var när hon lämnade sitt hem den 24 juni 2007 för att gå på en fest. I en rättegång som hölls under förra veckan har det nu framkommit att hon sedan följde med två av sina vänner hem för att ta drogen ecstasy i deras lägenhet.

ANNONS

Någon gång under morgontimmarna ska den 19-åriga kvinnan ha dött, vilket gjort att hennes två manliga vänner hade fått panik.

De två männen ville inte riskera att straffas för narkotikabruk, då Singapore har några av världens hårdaste droglagar. Därför valde de att gömma kroppen mellan två madrasser medan de städade lägenheten och funderade ut vad de skulle göra.

Sen valde de två männen att placera kvinnans kropp i en låda, för att kunna smuggla ut den ur lägenheten och föra den till en närliggande skog.

Där grävde de en grop och brände kroppen, innan de begravde resterna i jorden. Dessutom ska de ha tagit kvinnans mobil och lagt den i en park för att förvirra polisen.

Man dömd till fängelsestraff

I fredags dömdes en av vännerna till 26 månaders fängelse efter att han erkänt sig skyldig till att ha fabricerat och försett polisen med falska bevis samt för "olagligt bortskaffande" av kvinnans kropp.

– Den 30 juni 2007 hade han kunnat erkänna, men i stället spenderade han hela dagen på att planera hur han skulle göra sig av med kroppen medan den låg gömd mellan två madrasser, sa åklagaren under rättegången.

– Vi anser att han mest verkar ledsen över att han blev gripen snarare än ledsen över brotten.

ANNONS

Den andra mannen, som är en indonesisk medborgare, är fortfarande på fri fot.

LÄS MER:Läkare: Man levde när han skickades till bårhuset

LÄS MER:Kvinna hölls som sexslav i källare – man gripen

LÄS MER:Kvinna fälls – mördade och brände sambon

ANNONS