Arkivbild på polis i Georgia. En död kvinna har kunnat identifieras efter 35 år.
Arkivbild på polis i Georgia. En död kvinna har kunnat identifieras efter 35 år. Bild: John Spink

Kvinna vars kropp hittades i resväska har identifierats efter 35 år

För 35 år sedan hittades en död 26-årig kvinna inuti i en resväska som slängts i en sopcontainer i amerikanska Georgia. Nu har kroppen identifierats, rapporterar AP.

ANNONS
|

I februari 1988 gjorde en man ett fynd när han letade efter burkar i en sopcontainer i den lilla staden Millen i Georgia. En kvinnas kropp, insvept i plast, låg inuti en resväska.

Polisen kunde fastställa att kvinnan dött på grund av kvävning, men att det inte gick att fastställa om hon mördats eller vem som dumpat hennes kropp.

Utredarna försökte ta reda på vem kvinnan var med hjälp av fingeravtryck, tandidentifiering och rättsmedicinska skisser, men inget av det förde dem närmre en identitet.

– Det var flera personer som man pratade med och man hoppades att de kanske sett något, men ingenting ledde till något riktigt bra, säger Jenkins County Sheriff Robert Oglesby, som ärvt fallet från tidigare sheriffer, till WJBF-TV enligt AP.

ANNONS

I 35 år förblev gåtan med den döda kvinnans identitet ett mysterium. Det är först nu, efter att myndigheterna skickat dna-prov till ett företag som arbetar med kalla fall, som man fått ett svar.

Identifierades tack vare filt

Företaget Othram, som är baserat i Texas, arbetar med att försöka identifiera personer genom att matcha dna-prov med okända släktingar genom en stor samling av genetiska databaser. Det var ”Projekt Rättvisa”, en grupp som arbetar för att kalla fall ska lösas, som betalade för arbetet med kvinnans dna.

Enligt Kristen Mittelman på Othram lyckades företaget bygga en dna-profil tack vare att man hittat genetiskt material på en filt som kvinnan begravts med.

Nu har kroppen identifierats som en 26-årig kvinna som flyttat till USA från Sydkorea några år innan hon dog. Hon bodde runt 11 mil söder om där hennes kropp hittades.

Den 26-åriga kvinnan har släktingar i New York som har underrättats om identifieringen. Polisen har bett allmänheten att kontakta dem om de har någon mer information kring vad som kan ha hänt kvinnan.

LÄS MER:Man våldtog och mördade 15-åring – döms till fängelse efter 48 år

LÄS MER:Misstänkt mördare hittad efter 52 år

LÄS MER:Man begravde ex-flickvän levande – kan få livstids fängelse

ANNONS