Man attackerad av krokodil – bände upp käkarna

En man i Australien attackerades av en krokodil i helgen. Krokodilen bet tag i mannens huvud, men mannen lyckades bända loss reptilens käkar och överlevde mirakulöst attacken.

ANNONS
|

Australiern Marcus McGowan var och snorklade vid Charles Hardy-öarna i Queensland, Australien när en saltvattenskrokodil gick till attack. Krokodilen attackerade McGowan bakifrån och bet honom i huvudet, rapporterar The Guardian. Först trodde McGowan att det var en haj som attackerade tills han kände efter och märkte att det var en krokodil.

– Jag insåg att det var en krokodil och jag kunde bända upp dess käkar precis tillräckligt för att få ut mitt huvud, säger han i ett uttalande som Cairns sjukvård har skickat ut.

Krokodilen ska dock inte ha gett upp, utan attackerade Marcus McGowan på nytt. Men 51-åringen lyckades slå tillbaka och undkom reptilen med skador i armen och i huvudet.

ANNONS

Biter hårdast i världen

En båt kom till McGowans undsättning efter att människorna ombord hört hans rop på hjälp från vattnet. Han fick sedan föras till sjukhuset i Cairns för att vårdas för sina skador. Men han verkar inte hysa något större agg mot den attackerande krokodilen.

– När du befinner dig i en marin miljö så befinner du dig i en miljö med potentiellt farliga djur, som hajar och krokodiler. Jag var helt enkelt på fel plats vid fel tillfälle, säger han enligt The Guardian.

Den brittiska tidningen rapporterar att människor som lyckas överleva krokodilattacker brukar göra det genom att skrämma djuret.

– Krokodiler är det djur som biter allra hårdast i världen, men när människor väl slår tillbaka verkar de släppa taget. Han (McGowan) skrämde förmodligen krokodilen som insåg att den tagit ett för stort bett i något den inte kunde hantera, säger Billy Collett vid Australiens reptilpark till The Guardian.

LÄS MER:Drogs in i inhägnad – dödades av 40 krokodiler

LÄS MER:Delar av saknad man funna i krokodil

LÄS MER:Krokodil fri från däck efter sex år

ANNONS