Misstänkt meteorit kraschade in i sovrum i USA: ”Ovanligt”

I måndags fick en familj i USA utomjordiskt besök. Ett föremål kraschade in genom taket till deras hus och in i ett sovrum. Forskare tror nu att det som huset träffats av var en meteorit.

ANNONS
|

När familjen kom till sitt hem i New Jersey på måndagseftermiddagen efter att ha varit iväg en sväng fick de sig en smärre chock. I ett av sovrummen fanns det plötsligt två hål i taket och ett hål i golvet.

Bredvid förstörelsen låg en stor, svart sten.

– Jag rörde vid den, för jag trodde att det var någon slags sten eller något, jag vet inte riktigt. Men den var varm, säger Suzy Kop till CBS Philadelphia.

Kan vara lika gammalt som solsystemet

Enligt ett uttalande från polisen i Hopewell tror man att objektet som slagit ner i familjens sovrum är en meteorit. Stenen uppges vara ett metallobjekt med en längd på ungefär 15 centimeter och bredd på 10 centimeter.

ANNONS

Eftersom ingen var hemma i huset när stenen föll genom taket kom ingen person till skada.

– Jag tackar gud för att min pappa inte var här. Ingen var här, så vi blev inte skadade eller något, säger Suzy Kop till CBS.

Enligt myndigheter som polisen i New Jersey varit i kontakt med kan föremålet ha kommit från ett meteorregn som pågår just nu och som kallas för Aquariderna. Fenomenet är relaterat till Halleys komet och meteorregnet är synligt från mitten av april till slutet av maj och som vanligtvis når sin topp runt den 5 maj varje år.

Derrick Pitts, chefsastronom vid Franklin Institute, menar att föremålet kan vara miljarder år gammalt – och kanske rentav ”lika gammalt som själva solsystemet”.

– Under hela den här tiden har den åkt runt i rymden, och nu har den kommit till jorden och föll rakt ner på deras bondgård", sa Pitts till CBS Philadelphia.

– Att den faktiskt slår ner i ett hus och att folk har kunnat plocka upp den är verkligen ovanligt. Det har hänt väldigt få gånger i historien.

LÄS MER:Kinas mystiska rymdskepp har landat

LÄS MER:Mest detaljerade bilden på Mars måne har släppts

LÄS MER:Kometer, meteorer, blodmånar och andra himlafenomen 2023

ANNONS