Minst 51 personer dog och över 200 skadades i attacken mot Poltava.
Minst 51 personer dog och över 200 skadades i attacken mot Poltava. Bild: Röda korset Ukraina

Över 50 döda i rysk attack mot Poltava

Under tisdagen slog två ryska robotar ner i den ukrainska staden Poltava. Under dagen har dödssiffran stigit till 51 personer, enligt ukrainska myndigheter. Ytterligare 200 personer uppges även ha skadats i attacken.

ANNONS
|

Ryssland uppges ha avfyrat två robotar mot staden Poltava som slog ner kort tid efter att flyglarmet ljudit över staden. Robotarna ska ha träffat en utbildningsinstitution och området kring ett närliggande sjukhus.

Tidigare under tisdagen meddelade Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj via chattplattformen Telegram att minst 41 personer dött i attacken och över 180 skadats.

"Tidsintervallet mellan larmet och de dödliga missilernas ankomst var så kort att det överraskade människor under en evakuering till bombskyddsrummet," skriver försvarsministeriet på Telegram.

Dödssiffran har sedan ökat under dagen och vid 18-tiden uppgav Ukrainska myndigheter att 51 personer dödats i attacken och över 200 personer skadats.

ANNONS

”Räddningsarbetare, en utredningsgrupp och andra arbetar nu på platsen. Antalet offer håller på att kartläggas” skriver Ukrainas riksåklagare på Telegram.

Om dödssiffran bekräftas skulle det vara en av de dödligaste enskilda attackerna i kriget hittills.

25 personer räddade

Attacken ska också ha delvis förstört byggnaden för Militärinstitutet för kommunikation, enligt Zelenskyj. På hans telegramkanal går det att läsa:

”Det ryska avskummet kommer att få betala för denna attack. Vi fortsätter att uppmana alla i världen som har makten att stoppa denna terror:”

Bilder och videoklipp på sociala medier som påstås visa platsen efter attacken visar förstörelse i ett område med flera flervåningshus, varav ett som har fått en stor del av fasaden bortsprängd.

Många människor uppges vara instängda under rasmassorna, och räddningstjänsten har räddat 25 personer hittills.

Poltava har närmare 300 000 invånare, och ligger drygt tio mil från Ryssland, samt 30 mil sydost om Kiev.

Poltavas guvernör Philip Pronin har utlyst tre dagars landssorg, för att hedra offren.

LÄS MER:Danska lokaler träffade i stor attack mot Kiev

LÄS MER:Miljonstöd till svenska byn i Ukraina

LÄS MER:Zelenskyj: Tiotals dödade i ryskt anfall

ANNONS