Demonstranter i Jerusalem under måndagskvällen.
Demonstranter i Jerusalem under måndagskvällen. Bild: Leo Correa

Protester utanför premiärministerns hus

Protesterna i Israel efter att sex israeliska gisslan hittats döda i Gaza fortsätter även under måndagskvällen. Enligt The Times of Israel har demonstranter samlats utanför premiärminister Netanyahus hus i Jerusalem.

ANNONS
|

Det var under söndagen som hundratusentals demonstranter tog sig ut på gatorna i flera israeliska städer efter beskedet om att sex israeliska gisslan hittats döda i Gaza. På flera håll i landet stoppade demonstranterna trafiken genom att blockera vägen.

Demonstranterna ville sätta press på den israeliska regeringen för att få hem de gisslan som fortfarande är vid liv.

Protesterna har fortsatt under måndagen och den fackliga paraplyorganisationen Histadrut utlyste en generalstrejk i protest mot regeringens hantering av gisslanfrågan.

Strejken var tänkt att pågå till klockan 18 på måndagskvällen lokal tid men efter att regeringen klagat till Arbetsdomstolen i Tel Aviv beordrade domstolen att strejken skulle upphöra klockan 14.30.

ANNONS

Netanyahu ber om förlåtelse

Protesterna i landet har dock fortsatt och under måndagskvällen tog sig demonstranter till premiärminister Benjamin Netanyahus hus i Jerusalem.

Enligt The Times of Israel ska demonstranterna under en kort stund ha brutit sig i genom polisens avspärrningar och minst tio personer ska ha gripits i samband med protesterna.

Benjamin Netanyahu under måndagens presskonferens.
Benjamin Netanyahu under måndagens presskonferens. Bild: Ohad Zwigenberg

Netanyahu höll själv en presskonferens under måndagskvällen där han, bland annat, bad familjerna till de döda gisslan om förlåtelse.

"Jag har sagt det till familjerna, och jag upprepar det igen i kväll: Jag ber om er förlåtelse för att vi inte lyckades få tillbaka dem levande. Vi var väldigt nära men vi kunde inte göra det" säger han under presskonferensen enligt CNN.

Han sa också att "Hamas kommer att få betala ett högt pris för detta – ett mycket högt pris.”

LÄS MER:Aktivister blockerar vägar i Israel

LÄS MER:Storprotester i Israel efter att gisslan hittats mördad

ANNONS