Rekordlång alligator fångad i Mississippi

En grupp amerikanska jägare har fångat in den längsta alligatorn som någonsin hittats i Mississippi, rapporterar AP. Enligt jägarna tog det sju timmar innan alligatorn gav upp.

ANNONS
|

Fyra amerikanska alligatorjägare har gjort en rekordfångst i veckan: en 364 kilo tung och 4,3 meter lång alligatorhane.

I helgen inleddes jaktsäsongen i delstaten Mississippi då det under tio dagar är tillåtet att jaga alligatorer. Redan första kvällen lyckades jaktlaget, som bestod av fyra personer hemmahörande i delstaten, få in ett span på en alligator i Yazoo-floden.

Tog sju timmar att fånga in alligatorn

Deras kamp om att fånga in den började redan vid nio-tiden på lördagskvällen och först sju timmar senare, och flera trasiga fiskelinor senare, gav alligatorn upp.

– Han dikterade allt vi gjorde. Det var utmattande, men man har så mycket adrenalin att man märker inte det, säger jägaren Don Woods till Clarion Ledger.

ANNONS

När de väl fick upp alligatorn på båten var den så tung att båten började ta in vatten, berättar männen för Washington Post.

Men de lyckades ta sig iland igen och väl där kunde de mäta sin bjässe. Dess längd på 4,3 meter är det längsta som någonsin uppmätts på en infångad alligator – omkring fem centimeter längre än det tidigare rekordet.

De upptäckte också att alligatorn fångats in en gång tidigare, år 2005, efter att den hittats i en trädgård. Den fick då en tagg runt ena tån och släpptes ut i Yazoo-floden.

Omkring 776 alligatorer dödades under jaktsäsongen 2021, uppger Mississippi Wildlife, Fisheries & Parks. Ytterligare 1 581 fångades och släpptes.

LÄS MER:Kvinna död i alligatorattack – var på promenad med hunden

LÄS MER:Pojke hittades död i alligators mun

LÄS MER:Här attackerar alligatorn på barnkalaset

ANNONS