Så skyddas Trump när han golfar

Trumps favorithobby är en källa till huvudvärk för säkerhetstjänsten. Eller åtminstone till oro – eftersom de stora ytorna som en utomhusgolfbana omfattar gör de svåra att säkra.
För att skydda Trump använder sig Secret Service av agenter klädda i golfkläder, i golfbilar, med metalldetektorer.

ANNONS

På söndagen var Donald Trump ute och spelade golf vid Trump International Golf Club i West Palm Beach, Florida. En agent ur säkerhetstjänsten hade gått före för att säkra platsen, när han såg hur en gevärspipa stack fram ur ett buskage – bara några hundra meter från presidentkandidaten.

Det tog några sekunder. Sen avfyrades skott från säkerhetstjänsten innan de kastade sig över Trump och förde bort honom.

Bara ett par månader efter att Trump sköts i örat under ett kampanjmöte i Pennsylvania – har han nu överlevt, det som tros vara, ett andra mordförsök.

Under en presskonferens som hölls på söndagen konstaterade Palm Beach-sheriffen Ric Bradshaw att det fanns vissa säkerhetsbrister, rapporterar CNN.

ANNONS

– Man måste förstå att golfbanan är omgiven av buskage, och när någon väl är i buskaget är de i stort sett utom synhåll, sa han, enligt ABC News.

Hade fått mer skydd om han var president

En golfbana är ofta det största utomhusområdet som en president kan besöka. Men enligt CNN brukar golfbanor inte stängas ner för allmänheten för att man får ett viktigt besök – inte ens när det rör sig om Vita husets högsta höns.

Klubben som Trump besökte, Trump International Golf Club, angränsar dessutom tre hårt trafikerade vägar och ligger inte långt från en internationell flygplats. Men det var inte heller aktuellt att några vägar skulle stängas ner för Trumps golftur.

Och eftersom att Trump inte längre är president blir skyddet mer begränsat.

– Om han var president skulle vi ha omringat hela golfbanan. Men eftersom han inte är det, så är säkerheten begränsad till de områden som Secret Service anser vara möjliga, sa sheriffen Ric Bradshaw enligt ABC News.

Så skyddas Trump

I stället för en total nedstängning får agenterna försöka lösa säkerhetsfrågorna på plats.

Enligt CNN brukar grupper av agenter, iförda golfkläder och utrustade med golfbilar, röra sig både framför och bakom Trump för att säkra områdena.

ANNONS

CNN uppger även att Trump gillar att köra sin egen golfbil – kanske då det är en av de enda möjligheterna en sittande eller tidigare president har att köra någon form av fordon. Enligt deras källor är Trumps golfbil inte är utrustad med några speciella skyddsåtgärder, mer än ett utmärkande presidentmärke.

De uppger vidare att agenterna ibland använder metalldetektorer för att kontrollera spelare och andra gäster innan de kommer i närheten av den tidigare presidenten. Tidigare ska det ha gjorts försök att begränsa vem Trump umgås med på sina klubbar, men CNN menar att han gillar att träffa och umgås med de andra medlemmarna.

Medan Trump inte delar sin förkärlek till golf med Joe Biden, så gör han det med den tidigare presidenten Barack Obama. Obama brukade ofta golfa på ett område som låg vid en militäranläggning – och därmed mindre tillgänglig för allmänheten.

LÄS MER:Donald Trumps 2024 – dubbla mordförsök och rättsprocesser

LÄS MER:Ryan Routh, 58, pekas ut som misstänkt för nytt mordförsök på Donald Trump

LÄS MER:New York-bor om misstänkta mordförsöket på Trump

LÄS MER:Republikansk ilska efter misstänkta mordförsöket

LÄS MER:Experter om Trump: Inget ökat stöd den här gången

ANNONS