Arkivbild. Två 13-åringar har dömts till livstid för att ha mördat en 19-åring efter en konfrontation förra året.
Arkivbild. Två 13-åringar har dömts till livstid för att ha mördat en 19-åring efter en konfrontation förra året. Bild: Charlie Neibergall

Storbritanniens yngsta knivmördare döms till livstid

Två pojkar, som kallas för Storbritanniens yngsta knivmördare, har dömts till livstid för mordet på en 19-åring förra året, rapporterar The Guardian.

ANNONS
|

Det hela ska ha börjat med ett bråk om en parkbänk.

Sedan drog en 12-årig pojke fram en machete.

En 19-årig kille och hans kompis – som blivit konfronterade av de två barnen – ska då ha försökt springa därifrån, men 19-åringen snubblade och föll till marken.

Han ska då ha blivit attackerad av pojkarna, varpå sparkar och slag utdelades, innan en av de minderåriga knivhögg honom.

Det är händelseförloppet som presenterats under den rättegång brittiska Nottingham, där två pojkar åtalats för mordet på den ”fullständigt försvarslösa” 19-åringen i Wolverhampton, som ligger strax utanför Birmingham.

ANNONS

Pojkarna, som i dag är 13 år gamla, har nu dömts till livstid för mordet i november förra året.

De kommer att avtjäna sina straff på ett slutet ungdomshem innan de flyttas över till fängelse. De kommer att minst behöva avtjäna åtta och ett halvt år innan de kan ansöka om frigivning.

Yngsta som dömts sedan 1993

Under rättegången sades det att de två pojkarna ska ha utsatts för grooming och för människohandel av andra ungdomar och unga män – och att de ska ha uppmuntrats till att bära kniv.

En av pojkarna ska ha köpt macheten av en ”kompis till en kompis” ungefär en månad innan dådet. Det har förekommit motstridiga uppgifter om vem av dem som utfört knivattacken och de två pojkarna ska båda ha skyllt på varandra.

Pojkarna tros vara de yngsta som dömts för mord i Storbritannien sedan två 11-åringar dömdes 1993 för att ha dödat en tvååring.

19-åringen som dödades hade flyttat från karibiska Anguilla till brittiska Wolverhampton tillsammans med sin familj för att han behövde genomgå en ögonoperation.

Hans mamma sa i rätten att mordet förändrat familjens liv.

– Varje gång jag stänger mina ögon, så är allt jag kan tänka på hur hans sista stund var och hur rädd han måste ha varit, sa hon enligt The Guardian.

ANNONS

LÄS MER:10-åring misstänks för dödsskjutning efter att ha förlorat cykeltävling

LÄS MER:Amerikansk tonåring slog ihjäl sin spanskalärare – döms till livstid

LÄS MER:Gypsy Rose planerade mordet på sin mamma – nu släpps hon

ANNONS