En 18-årig pojke har dömts till livstid fängelse i USA för att ha slagit ihjäl sin spanskalärare.
En 18-årig pojke har dömts till livstid fängelse i USA för att ha slagit ihjäl sin spanskalärare. Bild: Charlie Neibergall

Amerikansk tonåring slog ihjäl sin spanskalärare – döms till livstid

En 18-årig man från USA har dömts till livstids fängelse för att ha deltagit i mordet på sin spansklärare. Enligt mannen ska hans vän ha blivit arg över att han fått ett dåligt betyg.

ANNONS
|

Det var i november 2021 som den 66-åriga läraren från Des Moines hittades mördad, efter att hon försvunnit under en eftermiddagspromenad.

Snart skulle två elever, då 16 år gamla och som gick på samma skola som hon arbetade på, anklagas för hennes död. Eleverna ska ha följt efter kvinnan och sedan slagit ihjäl henne med ett basebollträ innan de gömt hennes kropp.

En av ungdomarna, som nu är 17 år, dömdes i juli tidigare i år till livstids fängelse för mord. Enligt åklagarna ska 17-åringens motiv ha varit att han var arg på läraren efter att ha fått ett dåligt betyg i spanska, då det riskerade att hindra honom från att delta i ett program för få att studera utomlands.

ANNONS

Den andra eleven, som i dag är 18 år, har nu ställts inför rätta.

18-åringen har tidigare uppgett att de båda planerat mörda kvinnan i ungefär två veckor innan de utförde dådet. Enligt honom deltog de båda i mordet och hjälpte gemensamt till att gömma kvinnans kropp, men han sa att det var hans vän som initierat planen.

Döms till livstid

Trots att de båda var minderåriga vid mordtillfället åtalades de som vuxna.

18-åringen har nu dömts till livstids fängelse med möjlighet till en villkorlig frigivning om 25 år. 17-åringen som dömdes till livstid i juli kan söka en villkorlig frigivning efter 35 år i fängelse.

– Jag är ledsen, verkligen ledsen. Det jag har tagit kommer aldrig gå att ersätta, sa 18-åringen under rättegången enligt AP.

– Varje dag önskar jag att jag kunde gå tillbaka och stoppa mig själv, förhindra denna förlust och denna smärta som jag har orsakat alla.

LÄS MER:Amerikansk tonåring fick dåliga betyg – slog ihjäl sin spanskalärare

LÄS MER:Kvinna i USA ska ha försökt anlita mördare – för att döda sin treårige son

LÄS MER:Man begravde ex-flickvän levande – kan få livstids fängelse

ANNONS