Tim Walz första framträdande som Harris högra hand

Inför en jublande publik gjorde Kamala Harris val av vicepresidentkandidat Tim Walz sitt första framträdande i rollen.
– De är läskiga och konstiga som fan, säger han om oppositionspartiet Republikanerna under sitt tal.

ANNONS
|

Kamala Harris presenterade sitt val av vicepresidentkandidat som guvernör, lärare, coach och veteran.

– Om man jämför honom med Donald Trumps kandidat så är det som att jämföra a-lag och b-lag, sa Kamala Harris i sin presentation.

I sakfrågor som guvernör i Minnesota har han bland annat fått igenom lagförslag om gratis frukost och skolmat för barn samt mensskydd på toaletter.

Det är på sin bakgrund som Tim Walz lutar sig mot och kan visa upp ett brett cv.

– Nationalgardet gav mig ett syfte, det gav mig styrka om att tillägna sig något som är större än en själv, sa han under sitt tal på tisdagskvällen.

ANNONS

Men framför allt tackar han sina gamla elever.

– Det var de som uppmuntrade mig att kandidera. De såg något i mig, som jag hoppades ingjuta i dem, ett engagemang för allmännyttan. En tro att en person kan göra skillnad, säger han.

Demokraternas nya ton

Han passade också på att hylla och tacka Josh Shapiro, demokraten som på förhand var favorit i rollen som Kamala Harris vicepresident.

– Om man behöver en bro lagad, då ringer man honom. Det är ingen annan man hellre vill gå på en Bruce Springsteen-konsert med än honom.

Efter att Joe Biden hoppade av sin kandidatur så blev det ett förändrat tonläge från Demokraterna. Det kan delvis tillskrivas Tim Walz när han i en tv-intervju pratade om oppositionspartiet Republikanerna.

– Det är konstiga människor på andra sidan, sa han, rapporterar AP.

”Sår kaos och splittring”

Att kalla republikanska företrädare och Trumpanhängare för ”weird” fick då fäste och uttrycket har gått varmt i sociala medier. När Kamala Harris höll ett av sina första tal som favorit att bli den nya presidentkandidaten citerade hon just Tim Walz.

Donald Trump har målat ut Walz som en farlig extremist. I kampanj-sms till sina anhängare var budskapet att Kamala Harris kandidat kommer köra ner landet i helvetet.

ANNONS

På tisdagskvällen fortsatte Walz med de verbala angreppen mot Donald Trump.

– Han sår kaos och splittring och det är utan att nämna hans insatser som president. Han blev paralyserad under covid-krisen. Han körde vår ekonomi i botten. Och våldsbrotten gick upp under Donald Trump som president. Då räknar jag inte ens de brott han själv begick, säger Walz och tillägger senare:

– De är läskiga och konstiga som fan, sa han.

LÄS MER:Tim Walz – ett överraskande val för Harris

LÄS MER:Harris: Walz redo från dag ett

ANNONS