Kvinnan gick de långa trapporna upp till Amalfikatedralens portar. Sedan tog hon av sig kläderna.
Kvinnan gick de långa trapporna upp till Amalfikatedralens portar. Sedan tog hon av sig kläderna. Bild: Skärmavbild

Turist klädde av sig naken framför italiensk katedral

En brittisk kvinna fångades på film när hon, inför chockade lokalbor, tog av sig kläderna framför en katedral i Amalfi, Italien. Nu kan hon och två andra ställas inför rätta för ”offentlig obscenitet.”
– Att det hände vid kyrkan är vad som gör det så chockerande, säger konsthistorikern Laura Thayer till CNN.

ANNONS
|

Italienarna har haft sin beskärda del av irriterande turister det senaste. En saudisk man åtalades i maj för att ha kört bil nedför spanska trappan i Rom och i januari fick en tjeckisk kvinna böter efter att ha poserat topless på ett krigsmonument i Venedig, bara för att nämna några av de händelser som väckt ilska i Italien under året.

Nu riskerar tre personer från Storbritannien att åtalas för ”offentlig obscenitet” i Amalfi efter att en kvinna poserat naken, enbart skyld av ett rött tygstycke, framför stadens katedral, rapporterar CNN.

Upprörda lokalbor fångade händelsen på film en tidig måndagsmorgon. Kvinnan ses posera framför katedralens portar, samtidigt som en person fotograferade och en annan hjälpte med tygstycket.

ANNONS

På en video hörs en kvinna kalla turisterna ”galna”.

– Naken vid kyrkan ... säger hon uppgivet.

Extra sårande val av plats

Katedralen, som byggdes på 800-talet, är dedikerad till aposteln Sankt Andreas och hans reliker ska ha förvarats där sedan 1200-talet. Konsthistorikern Laura Thayer menar att platsen för fotograferingen är extra sårande för lokalbefolkningen.

– Det är en plats för tillbedjan och den ligger väldigt nära Amalfibornas hjärtan. Den berör lokalbefolkningens historiska minne. Bronsdörrarna härrör från republiken Amalfis dagar. De öppnas för processioner, för bröllop, för begravningar – stunder som skapar liv. Det är vackert, men Amalfi är så mycket mer än en fin bakgrund för ett foto på sociala medier, säger hon till CNN.

Lokala medier rapporterar att polisen grep de tre innan de lämnade staden. Trion lämnades sedan över till åklagarmyndigheten, säger polisen till CNN.

LÄS MER:Man backade in sin bil i Japans äldsta toalett

LÄS MER:En död efter översvämningar på Kreta

LÄS MER:Nekades träffa påven – förstörde antikviteter

ANNONS