Det är inte första gången fiskar regnar från himlen i Australien. Genrebild.
Det är inte första gången fiskar regnar från himlen i Australien. Genrebild. Bild: Alessandra Tarantino

Udda väderfenomenet – regnar fisk

Invånare i ett litet samhälle i norra Australien fick uppleva ett udda, men inte helt ovanligt, väderfenomen när fiskar började falla från himlen. Enligt rapporter från ökenbyn levde flera fiskar fortfarande när de träffade marken, skriver ABC News.

ANNONS
|

Redan 1974 ska det ha regnat fiskar i den australiska byn i Tanamiöknen. Det finns också rapporter om fiskregn från 2004 och 2010 – och när himlen öppnade sig i början av 2023 föll ännu en gång hundratals små vita fiskar ner över byn.

Enligt boende i samhället ska flera fiskar fortfarande ha varit levande när de damp ner från himlen.

– En del av dem hänger fortfarande kvar i vattenpölar här i byn och vissa har barn plockat upp och förvarat i flaskor och burkar, säger en boende till ABC News.

– Det var bland det häftigaste jag har sett.

ANNONS

Inte ensamma om fiskregnet

Förklaringen till det lustiga väderfenomenet är ännu inte helt klarlagd, men experter tror att tornadoliknande vindar har sugit upp fiskarna från vattendrag och sedan förflyttat dem vidare in över land.

Byn är inte heller ensam om det udda väderfenomenet. Det finns rapporter om fiskregn från flera australiska byar och så sent som för ett år sedan föll fiskar från himlen i staden Texarkana i Texas.

Enligt ABC News förbryllar händelserna forskare, som menar att det har börjat inträffa allt mer regelbundet. Fiskarna i Tanamiöknen beskrivs som ”tjocka som två fingrar” av invånare och enligt forskare i Darwin är det ovanligt stort för den här typen av regn.

LÄS MER:Hund räddade livet på man som ramlat nerför stup

LÄS MER:Tromb och blinkande himmel över Göteborg

LÄS MER:Vackert väderfenomen över Göteborg

ANNONS