Kenny fast i kaoset – hade vatten upp till tröskeln på bilen

Kenny Tinmark var en av 30-tal bilar som fastnade på E45 i Lilla Edet under söndagen. Efter att ha suttit fast i två timmar fick han till slut försöka köra hem mot Trollhättan.
– Vi fick vända och köra i motsatt riktning med vatten upp till tröskeln på bilen, säger Kenny Tinmark.

ANNONS
|

Familjen hade tillbringat söndagen på Marstrand och tittat på fästningsspelen. När de skulle åka hem på eftermiddagen hann de inte särskilt långt innan de bildades köer norrut på E45.

– Jag försökte då köra gamla vägen 2014 mot Trollhättan med hänsyn till att det var vatten på hela vägbanan men där blev det totalstopp då viadukten var vattenfylld, säger Kenny Tinmark.

Såg vattennivån stiga

Han berättar att han satt fast tillsammans med ett 30-tal bilar intill viadukten. Han kunde konstatera att han hade haft tur och hamnat på en höjd en bit från vattnet, men berättar att han kunde se att vattennivån steg i viadukten.

ANNONS

Med i bilen var bland annat hans tre barn som är 3, 8 och 10 år gamla. I väntan på att få köra vidare gick de ut en stund och tittade på avstånd.

– De fick lite äpple som vi hade kvar i matsäcken från utflykten, säger han.

Körde i motsatt riktning

Efter två timmar fick de information om att räddningstjänsten lyckats säkra en del av vägen och att det nu skulle vara möjligt för dem att köra i södergående riktning, alltså mot trafiken, för att sedan leta upp småvägar till Trollhättan.

– Vi fick vända och köra i motsatt riktning med vatten upp till tröskeln på bilen, säger Kenny Tinmark och fortsätter:

– Det var väldigt lite information överhuvudtaget, nästan inget på radion eller när jag försökte söka på telefonen, men räddningstjänsten hade dykare på plats som hade säkrat vägen.

Han understryker att det därmed kändes tryggt att köra de anvisade vägen trots att det var i fel riktning.

Tre timmar senare än beräknat kom han äntligen hem och konstaterar att de fått i barnen mat och att de nu ska påbörja läggning.

– Jag är glad att det, som jag vet, inte var några allvarliga olyckor, men det är olyckligt att det sker. Det var inte längesen som det var ett skred på E6. Det ställer till det för alla våra pendlare och nu i semestertider även husvagnar och husbilar.

ANNONS

LÄS MER:Jordskred i Lilla Edet – E45 stängs av

ANNONS