Anders Svensson skeptisk till Blåvitts Hamsik-värvning

Under måndagen presenterades superstjärnan Marek Hamsik som IFK Göteborg-spelare. Men Anders Svensson är skeptisk.
– Det är så lätt att man blir enögd och helt plötsligt tror att Blåvitt är guldkandidater, säger Svensson till Aftonbladet.

ANNONS
|

När uppgifterna om att Marek Hamsik möjligtvis var på väg till Sverige och IFK Göteborg var det många som höjde på ögonbrynen.

Under måndagen presenterades Hamsik som ny Blåvittspelare, och den förre landslags- och Elfsborgspelaren Anders Svensson är inte överdrivet imponerad.

– Han kommer in och ska få speltid, men vad ger det i det långa loppet? Man kanske kan lära en del av att träna ihop med en sådan spelare men han kommer enbart för sig själv och sitt egna behov. Det finns ingen känsla för Blåvitt i hans huvud. Jag är lite skeptisk, säger han till Borås Tidning.

ANNONS

Han fortsätter:

– Jag tror att det kanske förstör mer än vad det gör nytta.

LÄS MER:Marek Hamsik presenterad av IFK Göteborg

Svensson menar ändå att Hamsik kommer innebära en sportslig boost och höja nivån på allsvenskan, men att man inte nödvändigtvis måste förvänta sig underverk av en spelare vars kontrakt går ut i sommar.

–Sportsligt blir det en boost, han kommer ju höja nivån på hela serien. Det kan bli jättebra, men ska man verkligen ta in en sådan kortsiktig lösning? Det är så lätt att man blir enögd och helt plötsligt tror att Blåvitt är guldkandidater. Man ska nog vara lite försiktig, säger Svensson till Aftonbladet, samtidigt som han medger att det rör sig om en väldigt skicklig spelare.

– Jag är mycket för klubbkänsla och det här är en spelare som kanske inte bryr sig så mycket om IFK Göteborg, utan bryr sig om sig själv. Han vill ju få speltid för att själv komma i form inför EM, säger Svensson.

ANNONS